Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Είναι η διαπλοκή, ανόητε...


 Είναι απολύτως προφανές ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε όριο προκειμένου να αποφύγει να πάρει μέτρα κατά της ακρίβειας. Και αυτό παρ' όλο που στις δημοσκοπήσεις κατρακυλά και είναι αντιμέτωπη με την οργή του κόσμου για τον διαρκή εμπαιγμό. Δεν την ενδιαφέρει. Ιεραρχεί τα... κέρδη πάνω από την πολιτική της επιβίωση.

Γι' αυτό θα το πάει όσο περισσότερο γίνεται. Και αν τα πράγματα φτάσουν στο μη περαιτέρω, είναι αποφασισμένη να τραβήξει χρήματα από τον δημόσιο προϋπολογισμό προκειμένου να επιδοτήσει την υπερκερδοφορία των εταιρειών...

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι ανήκουστο.  Έχουμε μακράν την αγορά που πριμοδοτεί περισσότερο από κάθε άλλη χώρα την κερδοσκοπία στην ενέργεια. Είμαστε από τις ελάχιστες χώρες που δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα για να την ελέγξουν.

Και ο εμπαιγμός του κόσμου πάει σύννεφο. Δεν υπάρχουν υπερκέρδη, τα ψάχνει η ΡΑΕ αλλά δεν τα βρίσκει, περιμένουμε μέτρα από την Ευρώπη, το ρεύμα δεν είναι ακριβό, αυτά τα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και με τέτοια περνάει ο καιρός και οι λογαριασμοί φτάνουν στα νοικοκυριά όλο και πιο φουσκωμένοι. Και τα αφεντικά της ΔΕΗ δεν ξέρουν πλέον τι να κάνουν τα λεφτά που βγάζουν.

Η κυβέρνηση έχει παραδώσει την κοινωνία στη λεηλασία των εταιρειών και κερδίζει χρόνο.  Όσο ο κόσμος βουλιάζει στην απόγνωση τόσο του εξηγεί πόσο αναγκαία και αναπόφευκτη είναι η αισχροκέρδεια. Τι είναι αυτό, αν όχι ισχυρή ένδειξη διαπλοκής;...

ΑΥΓΗ

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.