Το ΝΑΤΟ αναμένει επίθεση ευρείας κλίμακας...


 ...και ο Πούτιν έτοιμος για προέλαση στο Ντονμπάς...

Οι δραματικες εξελιξεις για το Ουκρανικο σε... τιτλους:

-Πράσινο φως απ' την Άνω Βουλή στον Πούτιν για αποστολή στρατού στο εξωτερικό

-Ο Πούτιν δήλωσε ότι θα υποστηρίξει τις εδαφικές απαιτήσεις των «δημοκρατιών» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ

-Ο Γενς Στόλτενμπεργκ, μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής ΝΑΤΟ-Ουκρανίας, δήλωσε πως όλες οι ενδείξεις μαρτυρούν σχέδια για ρωσική επίθεση ευρείας κλίμακας

-Ο Σολτς αποφάσισε να παγώσει τον Nord Stream - Δεν έχει να κάνει με την πολιτική απαντά η Μόσχα

Για «αρχή μιας εισβολής» μιλούν πλέον οι ΗΠΑ

 - Νέα δήλωση Μπάιντεν στις 8 το βράδυ.

-Οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν σε επιβολή κυρώσεων προς τη Μόσχα

-Κρεμλίνο: Παραμένουμε ανοιχτοί στη διπλωματία, δεν ξέρουμε για ακύρωση συνάντησης Λαβρόφ-Μπλίνκεν

-Ποια είναι τα σύνορα των λαϊκών δημοκρατιών που αναγνώρισε ο Πούτιν;

-Με το δάχτυλο στη σκανδάλη αυτονομιστές και ουκρανικές δυνάμεις

-Το Κίεβο ζητά άμεσες λύσεις και αφήνει αιχμές και προς τη Δύση.

Ο Πούτιν ξεκαθαρίζει τι εννοεί σύνορα για Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η Ρωσία θα υποστηρίξει τις εδαφικές διεκδικήσεις των δύο λαϊκών δημοκρατιών στην ανατολική Ουκρανία, αυξάνοντας δραματικά την πιθανότητα ενός μεγαλύτερου πολέμου στο εγγύς μέλλον. «Αναγνωρίσαμε τα κράτη», είπε. Αυτό σημαίνει ότι αναγνωρίσαμε όλα τα θεμελιώδη έγγραφά τους, συμπεριλαμβανομένου του συντάγματος, όπου γράφεται ότι [τα σύνορά τους] είναι τα εδάφη την εποχή που οι δύο περιοχές ήταν μέρος της Ουκρανίας.

Η ξερή εξήγησή του έχει εκρηκτικές συνέπειες: η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις εδαφικές διεκδικήσεις ως αιτία για να εξαπολύσει μια εισβολή σε περισσότερα ουκρανικά εδάφη, λέγοντας ότι υπερασπίζεται τα συμφέροντα των «δημοκρατιών» στο Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ.

Η Ρωσία όλο αυτό το διάστημα ενδιαφερόταν για την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ, επειδή αυτό το έγγραφο ήταν αποτέλεσμα συμβιβασμού, δήλωσε ακόμα. «Και γι αυτό θέλω να υπογραμμίσω για μια ακόμη φορά, ενδιαφερόμασταν για την εφαρμογή αυτού του Συμπλέγματος μέτρων, επειδή ήταν αποτέλεσμα συμβιβασμού» πρόσθεσε.

«Αλλά αναμένουμε, και θέλω να το υπογραμμίσω, ότι όλα τα δύσκολα ερωτήματα θα λυθούν κατά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της σημερινής κυβέρνησης του Κιέβου και της ηγεσίας αυτής της κυβέρνησης» είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Αλλά το Κίεβο αρνείται τις απευθείας διαπραγματεύσεις με τις κυβερνήσεις των εδαφών που έχουν την υποστήριξη της Ρωσίας, λέγοντας ότι θέλει να μιλήσει απευθείας με τη Μόσχα.

Μιλώντας στον Τύπο, μετά τη συνεδρίαση της Άνω Βουλής, ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία «ανησυχεί σοβαρά» για την απειλή της Ουκρανίας να αναπτύξει πυρηνικά όπλα.

Ο Ρώσος πρόεδρος ισχυρίζεται ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι που αποδοκίμασε το ότι η Ουκρανία εγκατέλειψε το πυρηνικό της οπλοστάσιο το 1994 «στόχευαν στη Ρωσία» και λέει ότι το μόνο πράγμα που λείπει από την Ουκρανία από αυτή την άποψη είναι τα συστήματα εμπλουτισμού ουρανίου.

Ερωτηθείς εάν τα ρωσικά στρατεύματα θα αναπτυχθούν στις «δημοκρατίες» που ελέγχονται από τους αυτονομιστές ή θα προχωρήσουν πέρα από αυτά, ο Πούτιν δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση. 

Σημείωσε επίσης ότι η ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία εξαρτάται από την κατάσταση στο έδαφος.