Επικοινωνία και οργή...


 Από όλα τα λάπσους στα οποία υπέπεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από τις εκλογές, το πιο διάσημο είναι ότι τον ενδιαφέρει η επικοινωνία και όχι η ουσία. Αυτό έμελλε να αποδειχθεί σωστό σε πλείστες όσες περιπτώσεις από τη στιγμή που η... Νέα Δημοκρατία ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ίσως όμως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα χειρισμού που αφορά την επικοινωνία και όχι την ουσία των πραγμάτων είναι η περίπτωση των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών.

Παρά το γεγονός ότι η αντιπολίτευση ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απομακρύνει τους κατά τεκμήριο υπεύθυνους, δηλαδή τον Χρυσοχοΐδη, τον Χαρδαλιά τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να αλλάξει κυβερνητικό εκπρόσωπο μέσα από έναν μίνι ανασχηματισμό του Δεκαπενταύγουστου.

Προφανώς το μυαλό του πρωθυπουργού βάρυνε περισσότερο το προσωπικό του Βατερλώ στη συνέντευξη Τύπου της περασμένης εβδομάδας, όπου αποδείχτηκε εκτός τόπου και χρόνου, παρά τα πάνω από ένα εκατομμύριο καμένα στρέμματα, οι κατεστραμμένες περιουσίες, τα νεκρά ζώα.

Όπως επίσης φαίνεται να ενοχλεί τα κυβερνητικά επικοινωνιακά επιτελεία περισσότερο η επιδημία υβριστικών συνθημάτων κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη παρά η ανείπωτη καταστροφή. Σαν να μην καταλαβαίνουν ότι το ένα έφερε το άλλο.

Η επικοινωνία όμως δεν θα αποκαταστήσει τις ζωές των ανθρώπων, ούτε θα ανακουφίσει τον πόνο, ούτε θα φροντίσει για τα άμεσα και τα επείγοντα.

Αντιθέτως το δούλεμα κατάμουτρα εξαγριώνει τους πολίτες, ακόμη κι αυτούς που δεν επλήγησαν.

ΑΥΓΗ