Οι αρχιερείς του διχασμού...

 
Η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός χαρακτήρισαν χθες –μέσω της κυβερνητικής εκπροσώπου– τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως τον «πιο διχαστικό πολιτικό στη μεταπολιτευτική ιστορία». Αυτό γιατί ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο eidiseis.gr, εξέφρασε την άποψη ότι ο... Κυρ. Μητσοτάκης διχάζει την ελληνική κοινωνία με τον τρόπο που χειρίζεται τα ζητήματα της πανδημίας και των εμβολιασμών.

Προφανέστατα η κυβέρνηση δεν έχει την παραμικρή αίσθηση του μέτρου. Πριν από λίγες μέρες κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για υγειονομικό σαμποτάζ. Την κατηγόρησε δηλαδή ότι επιδιώκει να νοσεί ο πληθυσμός από κορονοϊό, να αναμετριέται με τον θάνατο και πολλοί συμπολίτες μας να χάνουν τη ζωή τους. Αλήθεια, μια τέτοια κατηγορία –προκλητικά ψευδής και κοινωνικά επικίνδυνη– δεν είναι διχαστική για το Μέγαρο Μαξίμου και τον ένοικό του;

Χρειάζεται περίσσιο θράσος για να κατηγορεί η Ν.Δ. την αντιπολίτευση για διχασμό και τον Αλέξη Τσίπρα ως τον «πιο διχαστικό πολιτικό στη μεταπολιτευτική ιστορία». Ποιος τα λέει αυτά; Το κόμμα που στηρίχτηκε στον αντικομμουνισμό. Το κόμμα που διατήρησε αποδειγμένα το φακέλωμα των πολιτών για τα φρονήματά τους όσο ήταν στην εξουσία τα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια. Το κόμμα που αντιμετώπισε την πρώτη τετραετία του ΠΑΣΟΚ με το σύνθημα «χούντα είναι θα περάσει» και κατηγορώντας τον Ανδρέα Παπανδρέου ως αρχηγό της «17 Νοέμβρη».

Ποιος κατηγορεί τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση για διχασμό; Ο Κυρ. Μητσοτάκης, που για να γίνει πρωθυπουργός έκανε μόνο καταστροφική αντιπολίτευση μη αναγνωρίζοντας στην προηγούμενη κυβέρνηση το παραμικρό θετικό μέτρο. Ο άνθρωπος που επένδυσε στο Μακεδονικό την πρωθυπουργική καριέρα του ταυτιζόμενος με τον εχθρό του πατέρα του Αντ. Σαμαρά. Αυτός, το κόμμα του και τα φιλικά τους ΜΜΕ, που αντιμετωπίζουν την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ σαν μίασμα.

Έχει συνηθίσει η κυβέρνηση να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και να «κάνει τον ανήξερο» όταν στριμώχνεται και δεν έχει κάτι ουσιαστικό να απαντήσει. Απόδειξη όσα αναφέραμε αλλά και ο τρόπος που χειρίστηκε τις αποκαλύψεις για το «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργού, όπου ουσιαστικά δεν είπε τίποτε για την ταμπακιέρα. Αυτή η πρακτική έχει γίνει δεύτερη φύση της. Για τον πρωθυπουργό όμως είναι η μία και μοναδική φύση του...

efsyn.gr