Αντιστροφή της πραγματικότητας...


Ενα κάπως ανακόλουθο (sic) πρωτοσέλιδο είχαν τα «ΝΕΑ» την Τετάρτη που μας πέρασε. Ανακόλουθο σε σχέση με το ρεπορτάζ τους. Είναι αυτό που βλέπετε με τίτλο «Αποκαλυπτήρια για τον Ν. Παππά», λέγοντας «στο φως η σκοτεινή διαδρομή των 3 εκατ.» για το «ΣΥΡΙΖΑ Channel»: «Το... πόρισμα-φωτιά της ΤτΕ για τη ροή του χρήματος που διαψεύδει τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού. Υπό διερεύνηση και ο ρόλος της Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος. Η εικονική συναλλαγή και πού κατέληξαν τα χρήματα της εταιρείας CCC».
Σύμφωνα ωστόσο με αυτό το «πόρισμα-φωτιά της ΤτΕ» που δημοσιεύει σε άλλες σελίδες της ίδιας εφημερίδας, της ίδιας ημέρας, ο σύμβουλος έκδοσης της (ίδιας) εφημερίδας, Γιώργος Παπαχρήστος, μόνο σκοτεινή δεν είναι η διαδρομή αφού αναλύεται μέχρι και το τελευταίο ευρώ και με όλες τις ημερομηνίες.

Ιδού: «Στις 24 Ιανουαρίου 2017, ποσό ύψους 1.200.024 ευρώ που αποτελούσε μέρος των υπό διερεύνηση 3 εκατ. ευρώ μεταφέρθηκε από τον λογαριασμό ταμιευτηρίου του υιού Καλογρίτσα σε άλλο λογαριασμό του ιδίου στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και ακολούθως μεταφέρθηκε σε λογαριασμό όψεως της εταιρείας ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ, επίσης στην ΕΤΕ. Το υπόλοιπο ποσό (περίπου 1.923.000 ευρώ) μεταφέρθηκε σταδιακά μέχρι τις αρχές Μαρτίου 2017 σε λογαριασμό όψεως της ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ στην Attica Bank. Από την ανάλυση των λογαριασμών στην Εθνική και στην Attica Bank προκύπτει ότι τα ποσά αναλώθηκαν σε πληρωμές φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων της εταιρείας ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ ή μεταφέρθηκαν σε επιχειρήσεις ή φυσικά πρόσωπα με αντικείμενο τον κλάδο των κατασκευών, σε λειτουργικά έξοδα και προμηθευτές».


Φτιάχνουν ένα πρωτοσέλιδο δηλαδή που διαψεύδεται από τις μέσα σελίδες! Δεν πειράζει, στα περίπτερα και στις πρωινές εκπομπές δεν «κρέμονται» ποτέ οι εσωτερικές σελίδες.

Ο Νίκος Παππάς, σύμφωνα με δήλωσή του, θα καταθέσει αγωγή εναντίον της εφημερίδας. «Ζητώ από “Τα Νέα”, που περιέγραψαν τη διαδρομή του χρήματος με μια κάκιστη αποτύπωση και διαστρέβλωση των στοιχείων της ΤτΕ, να διορθώσουν. Η εφημερίδα έχει λάβει την επιστολή μου, περιμένω τη δημοσίευσή της», είπε στον «105.5 Στο Κόκκινο».

▶ Πόση αναμονή π(χ)ια;




Ηταν 7 Μαΐου όταν η Αγγλία μάς έβαζε σε «πορτοκαλί» λίστα αποτρέποντας τους Εγγλέζους από τα ταξίδια στη χώρα μας (μια και θα χρειάζονταν μετά, κατά την επιστροφή τους, καραντίνα κτλ). Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ δεν ήθελαν να χαλάσουν την εικόνα που φιλοτεχνεί η κυβέρνηση για τον τουρισμό και τις... επιτυχίες της και σε αυτόν τον τομέα. Οπότε έβαλαν τίτλους σαν αυτούς που βλέπετε στις φωτογραφίες. Αστείους τίτλους.




Πέμπτη 3 Ιουνίου προχθές και η Αγγλία παρέτεινε το «πορτοκαλί» μέχρι τις 22 Ιουνίου και βλέπουμε. Αποτέλεσμα να (ξανά) παραμένουμε προσωρινά (ξανά) σε αναμονή.

▶ Τους θανάτους από μαφιόζικα συμβόλαια θα ανακοινώνουν πλέον καθημερινά Χαρδαλιάς - Χρυσοχοΐδης

Μπορεί η καθημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό να έχει πλέον σταματήσει, φαίνεται ωστόσο πως σύντομα θα δούμε τον Νίκο Χαρδαλιά να επιστρέφει σε έναν διαφορετικό ρόλο. Συγκεκριμένα, μετά και το μπαράζ δολοφονικών επιθέσεων από μαφιόζους στην Αθήνα τις τελευταίες εβδομάδες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναμένεται να ενημερώνει κάθε απόγευμα τους Ελληνες για τα θύματα των συμβολαίων θανάτου, τους τραυματισμούς, τις υλικές ζημιές αλλά και τον δείκτη εγκληματικότητας, ενώ συχνά θα συνοδεύεται και από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. «Τώρα που η πανδημία πέρασε, ήρθε το πρώτο κύμα εγκληματικότητας, το οποίο σύμφωνα με τους ειδικούς ξεκίνησε από τα Βαλκάνια. Με αλεξίσφαιρα, κράνη και απαγόρευση κυκλοφορίας, μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς», σχολίασε ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος διέψευσε τις φήμες πως σύντομα θα δοθεί οδηγία να βγάλουμε τις μάσκες ώστε να μπορούν να αναγνωρίζονται πιο εύκολα οι εγκληματίες στην πρωτεύουσα της χώρας.

● (Η είδηση είναι από το σατιρικό «Κουλούρι», αλλά με την κυβέρνηση που έχουμε περνιέται εύκολα για πραγματική)

Από την στήλη "top 10 media" του Δημήτρη Κανελλόπουλου (efsyn.gr)