Αχ, Πιερρακάκη, Πιερρακάκη!...

0


 Θανάσης Καρτερός

Έχει ολίγον από Χάρβαρντ - αυτό έλειπε. Κάτι από τη βολική Κεντροαριστερά, την οποία δηλώνει ως πολιτικό του εφαλτήριο. Ολίγον από Διαμαντοπούλου, της οποίας διετέλεσε σύμβουλος. Κάτι πιο χειροπιαστό από Βενιζέλο, ως άνθρωπος του οποίου υπήρξε μέλος της ομάδας διαπραγμάτευσης με την τρόικα τα χρόνια της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.. Ολίγον από... ΠΑΣΟΚ, το οποίο τίμησε ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, υποψήφιος ευρωβουλευτής της «Ελιάς» κ.λπ. Και πολύ από Μητσοτάκη, ο οποίος, όταν από ιδεολογικές ανησυχίες και με αμιγώς ανιδιοτελή κίνητρα έπεσε στην αγκαλιά του, τον έκανε υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το όνομα αυτού Κυριάκος Πιερρακάκης.  Ένας τεχνοκράτης που σεμνύνεται ότι είναι και πολιτικός. Και που τεχνοκρατικά και διακριτικά, χωρίς φανφάρες τύπου Βρούτση, σαγιονάρες τύπου Νικολάου και άρες - μάρες τύπου  Άδωνι, έχει αναδειχθεί σε άρχοντα της πλατφόρμας. Αφού πρώτα οικειοποιήθηκε και διαφήμισε ως δικά του όλα τα έργα της προηγούμενης κυβέρνησης, ύστερα προχώρησε από την επικοινωνία στην κοινωνία. Στην Κοινωνία της Πληροφορίας συγκεκριμένα. Που ξεκλειδώνει στο άψε - σβήσε δημόσια ταμεία. Αλλάζει τον ψηφιακό αδόξαστο σε ό,τι κινείται και πετάει. Με απευθείας αναθέσεις πάντοτε. Η πανδημία μήτηρ πάσης πλατφόρμας. Ιδεολογικής, ανυπερθέτως.

Ξεμύτισε, ίσως δοκιμαστικά, με μια απευθείας ανάθεση της διαμόρφωσης των όρων μεγάλου διαγωνισμού για την ψηφιακή αναμόρφωση της γεωργικής οικονομίας σε εταιρεία real estate και τοποθέτησης ομπρελών σε παραλίες. Και ξεθάρρεψε επιχειρώντας να στήσει, έναντι του ποσού των 750.000 ευρώ, μια πλατφόρμα για τον εμβολιασμό μας. Για την ακρίβεια, άλλη μια πλατφόρμα, εφεδρική (!) της πλατφόρμας του ΕΟΔΥ. Αχ, Πιερρακάκη, Πιερρακάκη δηλαδή. Δεν τον άκουσες τον συνονόματό σου πρωθυπουργό, να μην βιαστείς για να μην σκοντάψεις; Τράβηξες μία «ψεκάστε, τσακώστε, τελειώσατε» απευθείας ανάθεση. Και σκόνταψες.

Χάλασαν τη δουλειά οι αποκαλύψεις της ΑΥΓΗΣ. Κάποιοι θα κλαίνε τώρα για τον χαμένο θησαυρό και θα καταριούνται την κομματική δημοσιογραφία. Αλλά δεν χάθηκε το παν. Οι καλές προθέσεις και της Κοινωνίας της Πληροφορίας, αλλά και κάθε πλατφόρμας της αειφορίας, παραμένουν στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Και στα άλλα υπουργεία. Πάλι με χρόνια με καιρούς... Να έχουμε λοιπόν τον νου μας στις πλατφόρμες της εύφορης κοιλάδας. Γιατί, με τους Κυριάκους, κάθε πλατφόρμα και καημός, κάθε καημός και χρήμα...

ΑΥΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)