Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Τι τους νοιάζει για τον ΣΥΡΙΖΑ;...


 Και ξαφνικά τους ξαναέπιασε το ειλικρινές ενδιαφέρον για την τύχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος είναι κινητικός, ποιος...
γαλλοφέρνει, ποιος κρατάει ομπρέλα όταν βρέχει, ποιος είναι με ποιον και ποιον αφήνει και πολλά άλλα τέτοια. Όμως όλες αυτές οι ενδείξεις ειλικρινούς ενδιαφέροντος για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ δεν προέρχονται ούτε από τον πολιτικό του χώρο ούτε καν από τους όμορους πολιτικούς χώρους, αλλά από το σκληρό αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο - το μέτωπο της ακραίας Δεξιάς..., των φιλελέδων της χώρας και του ακραίου Κέντρου, που, με τη στήριξη των ΜΜΕ και των μεγαλοεπιχειρηματιών της χώρας, καλά κρατεί όταν νέμεται την εξουσία. Το μέτωπο των ελίτ της χώρας που παραδέχεται ότι «ο Μητσοτάκης αποτυγχάνει», αλλά πρωτίστως δεν θέλει με τίποτα να επιστρέψει ο Τσίπρας. 

Ας μην το κρύβουμε: (για πολλούς και διαφορετικούς λόγους) ο Αλ. Τσίπρας είναι το πρόβλημά τους. Η αντίδραση στο πρόσωπό του και ο διαμοιρασμός της εξουσίας και του πλούτου της χώρας είναι η συγκολλητική τους ουσία. Αν συνασπιστούν, θεωρούν ότι από εκεί και πέρα ο χώρος της Αριστεράς και του προοδευτικού Κέντρου θα αλωθεί. Στην ανάλυσή τους, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κοινωνικές ρίζες και ιστορικότητα, είναι ένα κόμμα που δεν αντέχει χωρίς τον Αλ. Τσίπρα. Είτε θα συρρικνωθεί είτε θα διαλυθεί σε κομμάτια με τα οποία εκείνοι θα μπορούν να συγκυβερνήσουν με όρους δικής τους ηγεμονίας. Διότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η ηγεμονία της Δεξιάς στην Ελλάδα την επόμενη δεκαετία. Αυτή θα τους εξασφαλίσει τη δική τους μακροημέρευση. 

Ο Κ. Μητσοτάκης το ξέρει και άρχισε τις διαρροές στους ενδιαφερόμενους: «Εγώ θα τον οδηγήσω σε πέμπτη και έκτη ήττα και, τι θα κάνει, θα σηκωθεί να φύγει». Είναι μια προσπάθεια να κερδίσει την εύνοιά τους, να αποκτήσει ξανά πολιτικό ρόλο και να συνασπίσει στο πρόσωπό του όλα αυτά τα ετερόκλητα συμφέροντα και τις αντιτιθέμενες ιδεολογίες - μεταξύ τους, βεβαίως, όλοι ξέρουν σήμερα ότι το παλικάρι δεν μπορεί, μόνο από deals καταλαβαίνει (κακή συνήθεια αυτή, ειδικά τώρα που αρχίζουν τα εθνικά προβλήματα). Με τον τρόπο αυτόν ο Κ. Μητσοτάκης θέλει να κερδίσει χρόνο στην εξουσία για να εγκαθιδρύσει την πιο ηγεμονική εξουσία στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση και μετά...

Κώστας Πουλακίδας

avgi.gr

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.