Κυβέρνηση από τα Jumbo...

0

 
Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο στη χώρα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μια χώρα που έχει γεμίσει «λαγούς». Ναι, αυτά τα συμπαθή τετράποδα που πετάγονται θαρρείς από το πουθενά και λένε κάτι φαινομενικά απροσδόκητο, που τελικά δεν είναι τίποτα λιγότερο από... ειλημμένες αποφάσεις του Μαξίμου και οι «λαγοί» χρησιμοποιούνται απλώς για να μετρηθούν και να λογιστούν οι αντιδράσεις.

«Λαγός» και ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας καταστημάτων Jumbo που βγήκε και μας είπε για τα ευεργετικά αποτελέσματα της επταήμερης εργασίας και του δωδεκάωρου. «Λαγός» της κυβέρνησης και του Μαξίμου, που λίγες ημέρες μετά τις ρηξικέλευθες για την αγορά προτάσεις του κυρίου Jumbo ήρθε και στρίμωξε μέσα σε νομοσχέδιο - σκούπα του υπουργείου Υγείας την πλήρη κατάργηση της αργίας της Κυριακής για το σύνολο του εμπορίου, ενώ ταυτόχρονα έδωσε το δικαίωμα στον εκάστοτε υπουργό Ανάπτυξης να μεταβάλλει το ωράριο λειτουργίας του εμπορίου κατά το δοκούν.

Όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο ξεκάθαρο γίνεται ότι στη χώρα του Κυριάκου Μητσοτάκη η κυβέρνηση δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα και αξιοποιεί την πανδημία για να περάσει ένα μέτρο που οι μεγάλοι εργοδότες επιδίωξαν να επιβάλουν τα τελευταία χρόνια, αλλά προσέκρουσαν στην αντίδραση των εργαζομένων και των μικρομεσαίων εμπόρων.

Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στο εμπόριο, όπως αποδεικνύουν τα επίσημα στοιχεία, αποδείχτηκε ένα αποτυχημένο μέτρο για την αύξηση του τζίρου. Το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοπεδώσει τα δικαιώματα και τη ζωή των εργαζομένων και τον μικρομεσαίο έμπορο.  Άλλωστε, τα επιχειρήματα όσων υποστηρίζουν τη λειτουργία των καταστημάτων Κυριακή λόγω της πανδημίας δεν αντέχουν στη λογική, καθώς η αγοραστική δύναμη του καταναλωτικού κοινού συρρικνώνεται, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η οποία καλεί το καταναλωτικό κοινό να συμπαρασταθεί στον αγώνα των εργαζομένων στο εμπόριο.

Πέτρος Κατσάκος

ΑΥΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)