Κυριακή, 2 Αυγούστου 2020

Άλλη μια εξαγγελία για κλείσιμο χωματερών από Χατζηδάκη...

Την ώρα που οι ανεξέλεγκτες χωματερές συνεχίζουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους υπό την ανοχή της κυβέρνησης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, δεν δίστασε να υποσχεθεί πως το...

 φαινόμενο αυτό θα τερματιστεί σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα μέχρι το 2022.

Παράλληλα, ο υπουργός παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα για τη διαχείριση των αποβλήτων.


Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Σαντορίνη δήλωσε πως «είναι ντροπή εν έτει 2020 στην πιο τουριστική περιοχή της χώρας να έχουμε 14 ανεξέλεγκτες χωματερές», προσθέτοντας πως «στόχος μας είναι να έχουν κλείσει όλες μέχρι το 2022 και να μην υπάρχει καμία ανεξέλεγκτη χωματερή στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα».

Επίσης, ανήγγειλε το κλείσιμο της ανεξέλεγκτης χωματερής του νησιού (ΧΑΔΑ) και την εξεύρεση ενδιάμεσης λύσης για την διαχείριση των απορριμμάτων έως την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων με τη μέθοδο ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα), «μέθοδο με την οποία προχώρησαν οι αντίστοιχες μονάδες σε Ήπειρο και Σέρρες», όπως ανέφερε ο υπουργός.

Οι παραπάνω εξαγγελίες Χατζηδάκη έγιναν κατά την παρουσίαση του προγράμματος ανακύκλωσης που πραγματοποιείται στο νησί της Σαντορίνης, και που υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), σε συνεργασία με τον δήμο Θήρας...

efsyn.gr
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.