Στα μαχαίρια για το ηχητικό...

Πραγματογνωμοσύνη από ιδιώτη περί αυθεντικότητας του διαλόγου κατέθεσε ο Μιωνή στην επιτροπή. «Ο πραγματογνώμονας διαψεύδει τον κ. Μιωνή και επιβεβαιώνει τον...
Νίκο Παππά», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Κύκλοι της Ν.Δ. σχολίαζαν ότι ο Ν. Παππάς συνεχίζει να ψεύδεται, ενώ ταυτόχρονα παραδέχεται ότι ο διάλογος είναι αυθεντικός...

Νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης σχετικά με την προανακριτική επιτροπή της Βουλής συνεχίζει να προκαλεί η ηχογραφημένη συνομιλία του πρώην υπουργού Νίκου Παππά με τον Σάμπυ Μιωνή. Ο Ελληνοϊσραηλινός επιχειρηματίας προσκόμισε χθες στην επιτροπή μια πραγματογνωμοσύνη από ιδιώτη, η οποία φέρεται να υποστηρίζει ότι το ηχητικό είναι πραγματικό και δεν έχει υποστεί συρραφές ή επεξεργασία.

Αφού διανεμήθηκε στα κόμματα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζαν ότι ο πραγματογνώμων διαψεύδει επί της ουσίας τον κ. Μιωνή και επιβεβαιώνει τον πρώην υπουργό. Ειδικότερα, σε σχέση με την αναφορά περί χρημάτων που βγάζουν κάποιοι, η αντιπολίτευση σημειώνει ότι η ολοκληρωμένη φράση του κ. Παππά που ακούγεται είναι: «...Ξέρω και καταλαβαίνω ότι σε αυτό το επίπεδο της πολιτικής οι άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να μας προσεγγίσουν να είναι απόλυτοι. Καμία αντίρρηση! Ξέρω, καταλαβαίνω, οσμίζομαι, μαθαίνω, ότι κάποιοι βγάζουνε λεφτά. Λεφτά!».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που προκύπτει είναι ότι «οι άνθρωποι που βγάζουν λεφτά δεν είναι ο Παπαγγελόπουλος. Είναι άνθρωποι που προσεγγίζουν την κυβέρνηση, όπως ο Μιωνής. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο Παπασταύρου (στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά) και ο Μιωνής, που από τότε έβγαζαν λεφτά».

Δεύτερο σημείο που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η πραγματογνωμοσύνη κάνει λόγο για διακοπή της ηχογράφησης με πλήκτρο, ενώ ο κ. Μιωνή έκανε λόγο για εξάντληση της μπαταρίας. «Για ποιο λόγο να κλείσει την ηχογράφηση στο σημείο που περιγράφει τη σχέση Σταύρου Παπασταύρου - Μαρέβας Γκραμπόφσκι;» αναρωτιούνται οι ίδιες πηγές.

Τρίτον, η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι από τις αναφορές Μιωνή στην απομαγνητοφώνηση «αντιλαμβανόμαστε ότι ο Παπασταύρου δεν θα μιλούσε ποτέ για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, ακόμη και αν ήταν ένοχη, κάτι που με βάση το ηχητικό (και φράση που έχει παραληφθεί) δεν αποκλείει καθόλου ο ίδιος. Για αυτό εξάλλου, υπάρχει μια σαφής λαθροχειρία στο κείμενο της απομαγνητοφώνησης, που αλλάζει το νόημα. Λείπει η φράση: “Μπορεί να έχει κάνει (σ.σ.: η Μαρέβα)”».

Κλαίει η Ν.Δ.

Απαντώντας στις διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ, κύκλοι της Ν.Δ. σχολίαζαν ότι ο Νίκος Παππάς συνεχίζει να ψεύδεται, ενώ ταυτόχρονα παραδέχεται ότι ο διάλογος είναι αυθεντικός. «Δυστυχώς για τον κ. Παππά, όμως, το ακατάληπτο τμήμα της συνομιλίας του με τον κ. Μιωνή τον διαψεύδει κατηγορηματικά και επιβεβαιώνει τα όσα ο τελευταίος ισχυρίζεται περί ύπαρξης “μαγαζιού” που λειτουργούσε στο Μαξίμου επί Τσίπρα και “παραμάγαζου” Παπαγγελόπουλου που, με βάση τα λεγόμενα του κ. Παππά, έβγαζε “πολλά λεφτά”», αναφέρουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν:

«Αν θεωρεί ότι ο ολοκληρωμένος διάλογός του με τον κ. Μιωνή λειτουργεί υπέρ του, τότε γιατί όταν ρωτήθηκε στην Επιτροπή απαντούσε ψευδώς “όχι” και δεν έλεγε αυτά που μας λέει σήμερα;»...

Χάρης Ιωάννου

efsyn.gr