Οι Τούρκοι, τα 70 δισ. και οι... γαργάρες...


Εγώ δεν διαθέτω κληρονομικό χάρισμα, όπως άλλοι συνάδελφοι και…συγγραφείς του Facebook για να σας πω με απόλυτη σιγουριά αν θα ήταν χειρότερα για τη χώρα αν κυβερνούσε τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι όμως σίγουρη ότι θα…

φαινόταν χειρότερα.

Οι Τούρκοι θα είχαν «ήδη» περάσει τα σύνορα, τα αποτελέσματα της συνόδου θα ήταν τραγικά πριν ακόμα τις χαιρετούρες και… σιγά τη σπουδαία διαχείριση της πανδημίας και το τραγικό άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού που θέτει σε κίνδυνο τους Ελληνες νοικοκυραίους για τον κάθε Αγγλο, Γερμανό και Σουηδό τουρίστα.

Τώρα, όμως, η προκλητικότητα της Τουρκίας είναι 2η-3η είδηση στα δελτία ειδήσεων, οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το Μάτι παίζουν «μισές» (η επιβράβευση των άμεσα εμπλεκομένων από τη νυν κυβέρνηση γίνεται... γαργάρα, όπως λένε στο χωριό μου) και ζούμε στο όνειρο του «πακτωλού» των 70 δισ. ευρώ και ούτε όρους, ούτε προϋποθέσεις βλέπουμε. Κάτι σαν τα παλιά «διακοποδάνεια» που μοίραζαν σαν στραγάλια οι τράπεζες και κατόπιν εορτής ανακάλυπτες τα πολύ ψιλά γράμματα.

«Δεν έχουμε καμία πρόθεση να σκορπίσουμε τα χρήματα με την ανεμελιά του νεόπλουτου. Θα εργαστούμε με ευθύνη, με σύνεση, θα παρουσιάσουμε σύντομα ένα αναλυτικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα μεταμορφώσει τη χώρα», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Λες και έχουμε πάθει συλλογική αμνησία και ξεχάσαμε τη «λίστα Πέτσα» και τα σκοιλ ελικίκου που θα μάθαιναν τον πτυχιούχο του ΕΜΠ να στέλνει e-mail.

Δεν υπάρχει άνθρωπος με σώας τας φρένας που να θέλει να αποτύχει η κυβέρνηση της χώρας, γιατί ξέρει ότι στο τέλος τον «φουσκωμένο λογαριασμό» θα τον πληρώσει το «πόπολο», ανεξάρτητα από το πού τοποθετείται πολιτικά.

Μακάρι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να πάρει «άριστα» σε όλα τα επίπεδα, προς όφελος της πατρίδας και της κοινωνίας. Αλλά με όρους πολιτικής και κοινωνίας και όχι όρους επικοινωνίας...

Άρτεμις Σπηλιώτη

Πηγή:efsyn.gr