Διαγράφηκαν χιλιάδες λογαριασμοί στο Twitter...

Το Twitter ανακοίνωσε τη μόνιμη διαγραφή περισσότερων από 32.000 λογαριασμών που συνδέονται με το...

κινεζικό, το ρωσικό και το τουρκικό κράτος και χρησιμοποιούνταν για προπαγάνδα και παραπληροφόρηση.

Στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι 23.750 λογαριασμοί που ήταν στην κινεζική γλώσσα «διέδιδαν γεωπολιτικές θεωρίες ευνοϊκές προς το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα, ενώ παράλληλα παραπληροφορούσαν για τα πολιτικά γεγονότα στο Χονγκ Κονγκ», ενώ υπήρχαν ακόμη 150.000 λογαριασμοί που λειτουργούσαν σαν «πολλαπλασιαστές».

Επίσης, με τη βοήθεια ερευνητών το Twitter εντόπισε και διέγραψε 1.152 λογαριασμούς που συνδέονται με το ελεγχόμενο από το ρωσικό κράτος δίκτυο Current Policy, που προωθεί το κόμμα του Βλαντίμιρ Πούτιν και επιτίθεται στους πολιτικούς του αντιπάλους. Οι λογαριασμοί του διαγράφηκαν γιατί έκαναν «διασταυρούμενες αναρτήσεις τις οποίες ενίσχυαν με μη αυθεντικό περιεχόμενο και με τρόπο συντονισμένο για πολιτικούς σκοπούς».


Όσον αφορά την Τουρκία, διαγράφηκαν 7.340 λογαριασμοί που «πραγματοποιούσαν μη αληθείς αναρτήσεις», οι οποίες στην πλειονότητά τους «μεγέθυναν πολιτικές θέσεις ευνοϊκές προς το κυβερνών Κόμμα της Ευημερίας και στήριζαν με δυναμικό τρόπο τον πρόεδρο Ερντογάν».

Ολοι αυτοί οι λογαριασμοί έκλεισαν, αλλά το περιεχόμενό τους διατηρήθηκε σε βάση δεδομένων για λόγους επιστημονικής έρευνας, διευκρινίζει το Twitter, που δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των εταιρειών-ερευνητών που το βοήθησαν να εντοπίσει τους λογαριασμούς αυτούς.