Μετά το Παιδείας, έρχεται το... Πολιτισμού...

Η ψήφιση του νομοσχεδίου Κεραμέως για την Παιδεία ουδόλως ανακούφισε το Μέγαρο Μαξίμου για το «φορτίο» πόλωσης που αυτό είχε συγκεντρώσει. Αντιθέτως, στη Βουλή επαναβεβαιώθηκε η απομόνωση της κυβέρνησης και της υπουργού, ενώ...

στο Μαξίμου και στο Μοσχάτο έμεινε η «πικρή» γεύση πως πέραν της αντιπολίτευσης, την αντίθεσή τους στο εν λόγω νομοσχέδιο εξέφρασαν με έμφαση όλοι οι παράγοντες της εκπαιδευτικής κοινότητας, πέραν των φροντιστών και των σχολαρχών.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στην πρώτη γραμμή των συγκεντρώσεων ήταν η «γαλάζια» ΔΑΚΕ, κάτι που δείχνει ότι η Κεραμέως δεν φρόντισε να διασφαλίσει ούτε καν τη στοιχειώδη συναίνεση πριν προωθήσει στη Βουλή το νομοσχέδιό της.

Τούτων δοθέντων, οι πληροφορίες του Neo επιμένουν πως η Νίκη Κεραμέως δεν θα παραμένει στο υπουργείο Παιδείας, όταν έρθει η ώρα του ανασχηματισμού. Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να τη στείλει κατευθείαν στα βουλευτικά έδρανα, αλλά σκέφτεται σοβαρά να την κρατήσει στο υπουργικό συμβούλιο - κυρίως επειδή ο ίδιος έχει θέσει ως στόχο να κάνει ό,τι μπορεί για την ανανέωση της κομματικής επετηρίδας.

Ως εκ τούτου, όλα δείχνουν ότι μετά το Παιδείας και την Νερατζιώτισσα, η Κεραμέως θα μετακινηθεί στο Πολιτισμού και στην Μπουμπουλίνας. Άλλωστε, εδώ που τα λέμε, οι άνθρωποι του πολιτισμού είναι... ήδη έξαλλοι με την κυβέρνηση και, άρα, πόσο... χειρότερα μπορεί να τα κάνει η υπουργός Παιδείας;

matrix24.gr