"Που είναι τα 24 δισ. που ανακοίνωσε η κυβέρνηση;"...

0
"Aκούω από την κυβέρνηση για 24 δισεκατομμύρια ευρώ, πού είναι όλα αυτά;", αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια συνάντησης με καταστηματάρχες του Ευόσμου, κατά την επίσκεψή του σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Ο...

κ. Τσίπρας έδωσε έμφαση στην ανάγκη να τονωθεί η αγορά με ρευστότητα και κεφάλαια κίνησης και δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πιέσει την κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς και οι καταστηματάρχες διαμαρτυρήθηκαν, άλλοι ότι δεν μπορούν να πάρουν δάνειο και όσοι πήραν ότι αντιμετωπίζουν υψηλά επιτόκια.

«Η κυβέρνηση δεν αντιμετώπισε εγκαίρως και στο αναγκαίο εύρος τους τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας»

Παράλληλα, την ανησυχία του ότι η τρέχουσα κρίση μπορεί να εξελιχθεί για την Ελλάδα σε μια κατάσταση οικονομικής ύφεσης των ετών 2012 με 2014 εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

Όπως σημειώνει η ελληνική έκδοση της Deutsche Welle, κληθείς να απαντήσει τι μπορεί να προσφέρει στην παρούσα φάση ο ίδιος ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνει ότι το κόμμα του στηρίζει τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και δεν ενδίδει στον λαϊκισμό. «Δεν είμαστε μια αντιπολίτευση που μετρά τους νεκρούς και με κάθε ευκαιρία δείχνει με το δάχτυλο και ζητά εκλογές, όπως το έκανε η Νέα Δημοκρατία. Στηρίξαμε την κυβέρνηση προκειμένου να υλοποιηθεί γρήγορα η απαγόρευση κυκλοφορίας και να προστατευθεί το σύστημα υγείας. Ωστόσο θα αντιμετωπίσουμε τώρα με ιδιαίτερα κριτική διάθεση τα οικονομικά, κυρίως, ζητήματα».

Σχολιάζοντας τα ευρωπαϊκά σχέδια ανάκαμψης και την πρωτοβουλία των Μέρκελ-Μακρόν ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνει ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή ως προς τη διάσωση της Ιταλίας και του Νότου εν γένει εάν θέλουμε να διασφαλίσουμε τη συνοχή της Ευρώπης. Εάν δεν δείξουμε σήμερα αλληλεγγύη, τότε θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο οι αντιευρωπαϊκές δυνάμεις στην Ιταλία αλλά και στη Γαλλία και θα έρθουν στην εξουσία ακροδεξιά κόμματα. Οι κυβερνήσεις στο Βορρά θα πρέπει να εξηγήσουν επιτέλους στις κοινωνίες τους πόσο ωφελούνται και αυτές από την ΕΕ».

Ο Αλέξης Τσίπρας αποδίδει την επιτυχία της Ελλάδας στο μέτωπο της πανδημίας στο γεγονός ότι «σύσσωμη η πολιτική τάξη στην Ελλάδα συνεννοήθηκε εγκαίρως και υλοποίησε με αποφασιστικότητα τις συστάσεις των διεθνών οργανισμών υγείας».

Σημαίνει αυτό ότι ο διάδοχός του Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε καλά τη δουλειά του; «Όχι σε όλα. Ασκούμε τώρα κριτική στην κυβέρνηση διότι δεν αντιμετώπισε εγκαίρως και στο αναγκαίο εύρος τους τις οικονομικές συνέπειες. Και αυτό, ενώ ήμασταν πιθανότατα η μοναδική ελληνική κυβέρνηση που παρέδωσε στους διαδόχους της γεμάτα ταμεία […]. Επιχειρήσεις και εργαζόμενοι έπρεπε να είχαν στηριχτεί πολύ νωρίτερα για να μην υπάρξει μεγάλη αύξηση της ανεργίας. Τα πήγαμε καλά στην πανδημία, αλλά οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης θα είναι πιθανότατα πολύ μεγαλύτερες»...

http://nonews-news.blogspot.com/2020/06/24_11.html

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)