Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020

Sun: «Τουρκικά στρατεύματα εισβάλλουν στην Ελλάδα»

Sun: Η ελληνική Κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε διάβημα προς την τουρκική πλευρά αναφορικά με την παρουσία τουρκικών δυνάμεων.

Οι Τούρκοι αρνούνται να αποχωρήσουν και προσπαθούν εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι κάθε χρόνο αλλάζει το έδαφος. Εξαιτίας του ποταμού Έβρου, καθώς κάθε Χειμώνα η περιοχή πλημμυρίζει.

Προσπαθώντας έτσι η Τουρκία να πατήσει…
πόδι σε έδαφος ελληνικό.

Στα όσα συμβαίνουν στον Έβρο αναφέρθηκε και η αγγλική εφημερίδα «Sun», η οποία αναφέρει:

«Τουρκικά στρατεύματα εισβάλλουν στην Ελλάδα και καταλαμβάνουν μικρό κομμάτι γης πάνω στο διαφιλονικούμενο σύνορο».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στην ΕΡΑ πριν λίγα 24ώρα, είχε πει:

«Εγώ εύχομαι να πάμε σε μια συνεννόηση (σ.σ. με την Τουρκία). Υπάρχει ένα ζήτημα αμφισβήτησης του ακριβούς ορίου εξαιτίας και των αλλαγών της κοίτης του ποταμού.

Δεν μ’ αρέσει να δημιουργώ εντάσεις ανάμεσα σε δυο χώρες, οι οποίες είναι σύμμαχοι.

Αυτά τα πράγματα λύνονται χωρίς να γραφεί ούτε μονόστηλο σ’ εφημερίδα. Μπορούν κάλλιστα να γίνουν οι ανάλογες μετρήσεις και, με μια επιτροπή κοινή όλα αυτά τα πράγματα να επιλυθούν. Μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα».
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.