Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020

Τα «ανωμοτί» παπαγαλάκια...

Τα «παραδικαστικά» παπαγαλάκια της κυβέρνησης προεξοφλούν από χθες ότι ο Άρειος Πάγος έχει...«συγχρονιστεί» χρονικά με το «βηματισμό» της Βουλής. Καταλήγουν στο... βαρυσήμαντο αυτό συμπέρασμα από το γεγονός ότι και η εισαγγελέας Διαφθοράς και οι επίκουροι εισαγγελείς κλήθηκαν το Μάρτιο προκειμένου να καταθέσουν στους αρεοπαγίτες Σοφουλάκη- Ζαχαρή ....

που εξετάζουν τις μηνύσεις των πολιτικών (Σαμαρά, Βενιζέλου κλπ.) κατά των εισαγγελέων διαφθοράς.

Επιχαίρουν δε τα «ανώνυμα» παπαγαλάκια για το ότι κλήθηκαν να καταθέσουν οι εισαγγελείς ανωμοτί ως ύποπτοι! Ανεξάρτητα από το αν τελικά θα συνταχθεί ο Άρειος Πάγος με την κυβέρνηση δεν γνωρίζουν άραγε οι έμπειροι παπαγάλοι ότι σε αυτές τις περιπτώσεις καλούνται αρχικά να καταθέσουν ανωμοτί οι διάδικοι;

«Η προκαταρκτική εξέταση ενεργείται σύμφωνα με τα άρθρα 240 και 241. Αν αυτή γίνεται ύστερα από μήνυση ή έγκληση κατά ορισμένου προσώπου ή αν κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης αποδίδεται σε ορισμένο πρόσωπο η τέλεση αξιόποινης πράξης, το πρόσωπο αυτό καλείται για παροχή εξηγήσεων και εξετάζεται ανωμοτί. Οι διάδικοι εξετάζονται χωρίς να ορκιστούν, εκτός αν το δικαστήριο κρίνει σκόπιμο να διατάξει να εξεταστεί με όρκο ο διάδικος για όλα ή μερικά από τα αμφισβητούμενα γεγονότα».


Με δύο λόγια στο βωμό του εντυπωσιασμού οι αρεστοί και οι «άριστοι» θυσιάζουν απλόχερα και τα γράμματα που ξέρουν.

Όσο για τους «υπόπτους» υπενθυμίζουμε ότι το Συμβούλιο Εφετών έχει ήδη αποφασίσει να συνεχίσει η συγκεκριμένη εισαγγελέας διαφθοράς το έργο της και στην υπόθεση NOVARTIS ενώ η δεύτερη θητεία της ανανεώθηκε από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.

A.Ψ.

efsyn.gr
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.