Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020

ΔΑΝΙΑ:"Αν θες να ξαναδείς τον καλό σου απέδειξε πως έχεις σχέση...

Η Δανία χαλαρώνει σταδιακά τα μέτρα που είχαν επιβληθεί λόγο κορονοϊού ωστόσο, αν το έτερον ήμισυ μένει εκεί, τότε απαιτούνται... αποδείξεις για να μπορούν να συναντηθούν ξανά. 

Συγκεκριμένα...

πολλά είναι τα μικτά ζευγάρια που αναγκάστηκαν να χωριστούν λόγω των κλειστών συνόρων. Τώρα όμως άνοιξε η χώρα τα σύνορα με τις άλλες σκανδιναβικές χώρες και τη Γερμανία, θα πρέπει οι μη Δανοί πολίτες να μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν ερωτική σχέση και μάλιστα διάρκειας τουλάχιστον έξι μηνών με κάποιον που ζει στη χώρα, όπως αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έκανε ο υπαρχηγός της αστυνομίας της Δανίας, αποδεικτικά στοιχεία είναι τα μεταξύ τους μηνύματα, ερωτικές επιστολές, προσωπικές φωτογραφίες ή προσωπικές πληροφορίες για τους αγαπημένους τους.

«Μπορούν να έχουν μαζί τους μία φωτογραφία ή μία ερωτική επιστολή... Κατανοώ ότι αυτά είναι πολύ προσωπικά πράγματα, αλλά η τελική απόφαση για να δοθεί άδεια εισόδου σε ένα άτομο ανήκει στον αστυνομικό», δήλωσε στο δίκτυο DR.

Τα σύνορα για τους μη Δανούς πολίτες έκλεισαν στις 14 Μαρτίου και ενώ η είδηση φαινομενικά είναι καλή για τα χωρισμένα από τα σύνορα ζευγάρια, τίθεται το ζήτημα της προστασίας της ιδιωτικής ζωής και των δικαιωμάτων, ενώ αναδεικνύει τα προβλήματα που θα έχει να αντιμετωπίσει ο νομοθέτης και οι αρχές των χωρών που θα ανοίγουν σταδιακά τα σύνορά τους. Αρκετοί Δανοί βουλευτές εξέφρασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη δυσαρέσκειά τους για τους νέους κανόνες, επισημαίνοντας ότι συνιστούν παραβίαση του δικαιώματος στην ιδιωτικότητα.

Από τα μέσα Μαρτίου, ηλικιωμένα ζευγάρια συναντώνται από τις δύο πλευρές των συνόρων της Δανίας με τη Γερμανία πίνοντας μαζί καφέ και σφίγγοντας τα χέρια ανάμεσα στα κάγκελα για να παραμείνουν σε επαφή.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.