«Μπάχαλο» η ψηφοφορία από Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ...


Σε παρωδία κατέληξε η, ούτως ή άλλως, προβληματική διαδικασία επέκτασης του κατηγορητηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, με ευθύνη της...


κυβερνητικής πλειοψηφίας. Ακύρωση της ψηφοφορίας ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ενώ η ψηφοφορία βρισκόταν σε εξέλιξη, ο βουλευτής της Ν.Δ. Σταύρος Καλογιάννης έριξε εκ παραδρομής, το ψηφοδέλτιο στην κάλπη, χωρίς προηγουμένως να το βάλει μέσα σε σφραγισμένο φάκελο. Το περιστατικό έγινε αμέσως αντιληπτό και για λίγα λεπτά διακόπηκε η ψηφοφορία. Η εφορευτική επιτροπή πήρε απόφαση να ανοιχτεί η κάλπη και το επίμαχο ψηφοδέλτιο επεστράφη στον βουλευτή. Ο κ. Καλογιάννης το έβαλε στο φάκελο και το ξανάριξε στην κάλπη, παρουσία του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα.

Μεθοδεύσεις που εγείρουν ακυρότητα, καταγγέλλουν ΣΥΡΙΖΑ και συνήγοροι Παπαγγελόπουλου

Για εξευτελισμό του Κοινοβουλίου και του Συντάγματος από Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στο συμβάν, ενώ η γραμματέας του κόμματος ζητάει με επιστολή της στον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα την ακύρωση της ψηφοφορίας. Ζητήματα ακυρότητας εγείρουν και οι Δημήτρης και Λύδια Τσοβόλα, με αφορμή και τον τρόπο σύνταξης του ψηφοδελτίου.

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ορίων αντιθεσμικές και αντικοινοβουλευτικές συμπεριφορές
Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες από τη στιγμή που χαρακτηρίσαμε την υπόθεση της προανακριτικής ως μεγάλο φιάσκο και Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. έσπευσαν με τις μεθοδεύσεις τους να μας δικαιώσουν.

Σήμερα Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. ξεπέρασαν κάθε όριο, εξευτελίζοντας το Κοινοβούλιο και το Σύνταγμα της χώρας με την παραβίαση της μυστικότητας της ψηφοφορίας στη Βουλή. Απροκάλυπτα και σε απευθείας μετάδοση, δεν δίστασαν να "διορθώσουν" βουλευτή που ψήφισε άκυρο και να επαναλάβουν τη διαδικασία, ανοίγοντας την κάλπη για να αφαιρέσουν το "λάθος" ψηφοδέλτιο και να ξαναψηφίσει ο βουλευτής αυτή τη φορά "σωστά".

Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία μάς έχει συνηθίσει σε αντιθεσμικές και αντικοινοβουλευτικές συμπεριφορές. Δεν θα μπορούσε κανείς όμως να πιστέψει ότι θα ξεπερνούσε ακόμη και όρια που προσβάλλουν την ίδια την Δημοκρατία.

Ο Πρόεδρος της Βουλής οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του για την άκυρη αυτή διαδικασία και να προστατεύσει το κύρος του Κοινοβουλίου.