Το κουταλάκι του σκοταδισμού και οι «δύο βάρκες» του Μητσοτάκη...

Ακόμα και οι μουσουλμάνοι έκλεισαν τη Μέκκα. Ο Ελπιδοφόρος, Αρχιεπίσκοπος της Αμερικής, συμβουλεύει τους πιστούς να...


αποφεύγουν τα θρησκευτικά μυστήρια. Ο Πάπας στην ίδια κατεύθυνση. Μία σειρά ιερωμένοι διεθνώς – δυστυχώς στην χώρα μας είναι πολύ λίγοι- εγκαταλείπουν τα δόγματα προσωρινά και ακολουθούν την επιστήμη στην προσπάθεια να μπει μία ασπίδα στην εξάπλωση του κορωναιού. Και όμως εδώ φαίνεται ότι τα θρησκευτικά δόγματα είναι …ανίκητα. Δεν είναι μόνο η Ιερά Σύνοδος με την απίστευτη θέση της για την «θεία κοινωνία».

Είναι και ορισμένοι πολιτικοί που για να εξασφαλίσουν την εύνοια της εκκλησίας γίνονται φορείς του πιο άγριου σκοταδισμού. Όπως κάποιοι βουλευτές της ΝΔ που έσπευσαν να μεταλάβουν την στιγμή που μία σειρά επιστήμονες τοποθετούνταν για το αντίθετο. Όπως και στελέχη της κυβέρνησης που μπήκαν στο υβρεολόγιο κατά του ΣΥΡΙΖΑ με το «επιχείρημα» περί απίστων. Βεβαίως ο Μητσοτάκης με το διάγγελμά του μπορεί τους «άδειασε», αλλά έμεινα στα μισά του δρόμου.

Απέφυγε όσον αφορά την Εκκλησία, να αναστείλει ή να τροποποιήσει το λειτουργικό των μυστηρίων - όπως ορθά έπραξε με την αναστολή λειτουργίας πανεπιστημίων , ΚΑΠΗ , αθλητικών χώρων- και έμεινε στις παραινέσεις προς αυτήν. Δέσμιος του πολιτικού κόστους και της λογικής των ισορροπιών, άνοιξε τελικά τον δρόμο στο ….κουταλάκι του σκοταδισμού. Μήπως είναι τυχαίο ότι μετά το διάγγελμά του, ο Αδωνις περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι αναμασώντας το «θέλετε να στείλουμε τα ΜΑΤ στις εκκλησίες;». Από τη μία αμφισβητεί εμμέσως τον ίδιο τον Μητσοτάκη που τόνισε ότι οι πιστοί πρέπει να τελούν στο σπίτι τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Από την άλλη φροντίζει να αναπαράγει τις πιο σκοταδιστικές θεωρίες τύπου Αμβρόσιου.

Βεβαίως τον Αδωνη και την ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ τους ξέρουμε. Λάτρεις του σκοταδισμού ήταν και θα είναι. Όμως ο «φιλελεύθερος» Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει να πατά σε «δύο βάρκες»; Θα συνεχίσει να είναι και με την επιστήμη και με τον σκοταδισμό; Ας μην υπάρχει αμφιβολία. Θα συνεχίσει γιατί απλούστατα έχει επενδύσει στους ακροδεξιούς. Τους φυλάει σαν τα μάτια του γιατί είναι κράχτες και του ρατσισμού και του σκοταδισμού. Και ο Μητσοτάκης έχει ποντάρει και στα δύο αυτά φαινόμενα που κατατρώγουν την συνοχή της κοινωνίας. Όπως στο μεταναστευτικό τους χρειάζεται ως κήρυκες του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, για να συγκρατήσει και να κερδίσει πολιτικά τις πιο ξενοφοβικές φωνές, έτσι και το κουταλάκι του σκοταδισμού του είναι απαραίτητο για κερδίσει τις πιο οπισθοδρομικές και σκοταδιστικές συνειδήσεις...

Μάκης Κοψίδης
Πηγή: left.gr