Γεραπετρίτης εναντίον Γεραπετρίτη...

Συνεχίζει να δίνει διαφορετικές εκδοχές για το πώς θα εφαρμοστεί η τιμωρία για την πολυϊδιοκτησία στο ποδόσφαιρο ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης. 

Αυτήν τη φορά κι ενώ πριν λίγες μέρες δήλωνε ότι θα αφαιρούνται 10 βαθμοί από κάθε παιχνίδι των ομάδων που εμπλέκονται, ο Γεραπετρίτης υποστηρίζει ότι θα...

αφαιρούνται 5-10 βαθμοι από τη βαθμολογία και «εντός ευλόγου χρόνου», αν δεν υπάρξει συμμόρφωση, οι κυρώσεις θα επαναλαμβάνονται.

«Εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει παραβίαση, αφαιρούνται 5-10 βαθμοί από την τρέχουσα βαθμολογία. Εντός ευλόγου χρόνου όπως προβλέπεται θα πρέπει να υπάρξει συμμόρφωση όσων παραβίασαν τη διάταξη. Εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση, είναι αυτονόητο ότι θα υπάρξει είτε αυτεπαγγέλτως ή από καταγγελία νέα διαδικασία με την οποία θα διαπιστωθεί μη συμμόρφωση και επανάληψη των κυρώσεων» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Πρώτου Θέματος» και πρόσθεσε:

«Η δικαιοδοτική αρχή θέτει ένα χρονικό πλαίσιο για τον εύλογο χρόνο. Για παράδειγμα, μια μεταφορά μετοχών θα πρέπει να γίνεται με το προβλεπόμενο δίκαιο για τις επιχειρήσεις. Δεν θα είναι μια ημέρα, δεν θα είναι και 10 μήνες. Αυτό προβλέπεται από τις γενικές διατάξεις που εφαρμόζονται σε κάθε δικαιοδοτική απόφαση. Θα πρέπει να συμμορφωθούν εντός ευλόγου χρόνου αλλιώς θα υπάρξει επανάληψη ποινής».

«Δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στην τροπολογία» ανέφερε επίσης, προσθέτοντας ότι θέλει να ξεκαθαρίσει το θέμα «άπαξ και δια παντός».

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι μόλις την Τετάρτη, ο Γεραπετρίτης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι η ποινή της αφαίρεσης 10 βαθμών θα επιβάλλεται σε κάθε παιχνίδι και έτσι δυνητικά η ομάδα θα φτάνει σε αρνητική βαθμολογία και θα πέφτει κατηγορία.

Στην τροπολογία που ψήφισε, εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων και με διαδικασίες – εξπρές η κυβέρνηση, είναι ξεκάθαρο ότι η ποινή μειώνεται από τον υποβιβασμό στην αφαίρεση 5 με 10 βαθμών από το πρωτάθλημα, όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στο κείμενο.

Σχετικά με το μνημόνιο συνεργασίας με FIFA και UEFA, ο Γεραπετρίτης ανέφερε ότι «το συνυποσχετικό θα είναι μνημόνιο διαρκούς συνεργασίας για την παροχή τεχνικής βοήθειας. Θα περιγράφει ότι ίσως και εντός του Μαρτίου η UEFA -και αργότερα η FIFA- θα έρθει με συγκεκριμένες προτάσεις για την αναδιοργάνωση του ποδοσφαίρου. Θα περιλαμβάνουν όλο το φάσμα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Θα είναι τεχνικές έως λεπτομερειακές οι προτάσεις. Θα είναι εξαιρεταικά τεχνικές και ειδικές για οργανωτικά, βια, χειραγώγηση, διαιτησία»...

thepressproject.gr