Ο Πορτοσάλτε, ο Βορίδης και το δικαστήριο της βίας...

0
“Η φασιστική επίθεση στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε είναι επίθεση σε όλα όσα θέλουμε να προστατεύσουμε. Είναι επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης. Είναι επίθεση στη Δημοκρατία. Καταδικάζουμε τις επιθέσεις αυτές. Όλοι;”.

Η...

παραπάνω δήλωση, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανήκει στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο καταδίκασε, την επίθεση που πραγματοποιήθηκε από τον “Ρουβίκωνα” στο σπίτι του γνωστού δημοσιογράφου του Σκάι, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (6/2).

Λίγο νωρίτερα, το γραφείο Τύπου της ΝΔ, με ανακοίνωση που εξέδωσε, καταδίκασε “την επίθεση στο σπίτι του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε. Οι θρασύδειλοι τραμπούκοι δεν τρομοκρατούν κανέναν. Και κατέληξε: “Συνεχίζουμε με σχέδιο, επιμονή και αποφασιστικότητα τη μάχη κατά της ανομίας”.

Το περασμένο Σάββατο (1/2), ωστόσο, όταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, αναγκάστηκε να αποχωρήσει από σύσκεψη με τους αγρότες του Νομού Ημαθίας στη Βέροια, λόγω συγκέντρωσης οπαδών του ΠΑΟΚ, τα πράγματα δεν είχαν ανάλογη τροπή. Υπενθυμίζω: Έξω από το Επιμελητήριο της Βέροιας, όπου και πραγματοποιούταν η συνάντηση, συγκεντρώθηκαν υποστηρικτές του ΠΑΟΚ φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και του ίδιου του υπουργού, ενώ έριξαν κροτίδες και άναψαν πυρσούς.

Η αστυνομική φρουρά που συνόδευε τον Μ. Βορίδη τον προειδοποίησε ότι πρέπει να αποχωρήσει για λόγους ασφαλείας. Στα επόμενα λεπτά, ο υπουργός εγκατέλειψε τη σύσκεψη και αποχώρησε από την πίσω πόρτα του κτιρίου.

Ποια ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης; Του κυβερνώντος κόμματος; Σιωπή. Αλήθεια, στα “όσα θέλει να προστατεύσει” η κυβέρνηση δεν εντάσσεται η άσκηση των καθηκόντων των υπουργών; Δεν συνιστά “επίθεση κατά της ελευθερίας της έκφρασης” η παρέμβαση των οπαδών του ΠΑΟΚ στη Βέροια, από τη στιγμή, μάλιστα, που ο Μ. Βορίδης αναγκάστηκε να αποχωρήσει από ‘κει; Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στη Βέροια για ποιο λόγο εξαιρέθηκαν από την κατηγορία των “θρασύδειλων τραμπούκων”; Άκουσαν άραγε τα στελέχη της ΝΔ και της κυβέρνησης αυτά που φώναζαν; Μόνο ο Μ. Βορίδης τα άκουσε;

Κι αν ναι, γιατί δεν φρόντισε να τους ενημερώσει, αλλά αρκέστηκε να πει, λίγο πριν αποχωρήσει από την αίθουσα, ότι “υπάρχει ένα πρόβλημα ασφαλείας και πρέπει να φύγουμε. Δεν θα κάτσουμε να παίξουμε και ξύλο τώρα με τους ΠΑΟΚτσήδες, ρε παιδάκι μου!”. Σιωπή, λοιπόν, από τη ΝΔ, σιωπή από την κυβέρνηση, σιωπή κι από τον ίδιο τον υπουργό που τράπηκε σε φυγή. Μια σιωπή εκκωφαντική. Ιδίως από τον Μ. Βορίδη, ο οποίος δεν χάνει την ευκαιρία να δηλώνει το ενδιαφέρον του για τα ιδεολογικά ζητήματα, για τη βία κλπ.

“Καταδικάζουμε τις επιθέσεις αυτές. Όλοι;”, αναρωτήθηκε με... νόημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όλες;...

Χρήστος Σίμος

left.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)