Η ΕΕ θεσμοθετεί κατώτατο μισθό για όλα τα ευρωπαϊκά κράτη

«Πρεμιέρα» θα κάνει σήμερα Τετάρτη 915/1), η επίσημη διαβούλευση διάρκειας έξι μηνών για τη θεσμοθέτηση του κατώτατου μισθού σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Σημειώνεται ότι ο «κατώτατος μισθός» δεν θα είναι ίδιος σε όλες τις χώρες, καθώς υπάρχουν τεράστιες διαφορές (Βουλγαρία 300 ευρώ, Λουξεμβούργο 2.000 ευρώ), αλλά θα θεσμοθετηθεί για ένα κοινό νομοθετικό πλαίσιο που θα τον εξασφαλίζει παντού...

Οι χώρες της Σκανδιναβίας διαφωνούν γιατί εκεί γίνονται συλλογικές διαπραγματεύσεις και φοβούνται ότι η ΕΕ θα... κατεβάσει τον πήχη στους υψηλούς μισθούς που ήδη υπάρχουν. Οι κοινωνικοί εταίροι θα εκφράσουν τις απόψεις, τις ιδέες και τις φιλοδοξίες τους. Τελικό σχέδιο αναμένεται τέλος Ιουνίου ή αρχές Σεπτεμβρίου το αργότερο.
Στις 16:30 ώρα Ελλάδας θα υπάρξει off the record ενημέρωση για το Eurogroup της Δευτέρας, αλλά για την Ελλάδα δεν αναμένεται κάποια εξέλιξη.

Παράλληλα στο Στρασβούργο αναμένεται να συζητηθεί το κράτος Δικαίου σε Πολωνία και Ουγγαρία, ενώ υπάρχει ανησυχία για το τι μπορεί να φέρει η κίνηση Γερμανίας- Γαλλίας- Ηνωμένου Βασιλείου στη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν