«Βόμβα» Ακάρ για Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο! Ζητά διαμοιρασμό του πλούτου

0
Τα σχέδια της Τουρκίας για το Αιγαίο, αλλά και την Ανατολική Μεσόγειο αποκάλυψε σε ομιλία του ο Χουλουσί Ακάρ. Πρότεινε μάλιστα τον διαμοιρασμό του φυσικού πλούτου.

«Οι δραστηριότητες για τη προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο...
συνεχίζονται με αποφασιστικότητα» ανέφερε ο Ακάρ όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής από την Τουρκία Μανώλης Κωστίδης. Δεν δίστασε να αποκαλύψει όσα η Άγκυρα έχει ως στόχο να οδηγήσει τις εξελίξεις.

«Το πιο εύκολο πράγμα που μπορεί να γίνει είναι ο διαμοιρασμός με δίκαιο τρόπο και σύμφωνα με το δίκαιο κάθε είδους πηγής και πλούτου που υπάρχει στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο» είπε χαρακτηριστικά ο Ακάρ.

Η πρόταση του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας περιλάμβανε παράλληλα και διάφορες προειδοποιήσεις καθώς ανέφερε πως «σε περίπτωση που δεν συμβεί αυτό δεν θα επιτρέψουμε καμιά διαφορετική απόφαση. Από την αρχή λέμε ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιβίωσης οποιαδήποτε απόφαση η οποία δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι. Η Κύπρος είναι εθνική μας υπόθεση και δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε».

Ο  Ακάρ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι πως η συμφωνία. Τουρκίας- Λιβύης δεν είναι απειλή εναντίον άλλων χωρών και υποστήριξε πως δεν αποτελεί παραβίαση των δικαιωμάτων και του δικαίου άλλων χωρών.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)