Ενώσεις Ιδιοκτητών (και) με Μαρινάκη;...

0
Η απόκτηση του Mega από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και η παρουσία του στον Τύπο, με το «Βήμα» και τα «Νέα» και τα υπόλοιπα έντυπα, αλλάζει τις ισορροπίες. Εδώ και καιρό συζητείται μια...
νέα Ένωση Εκδοτών, όπου το κρίσιμο ερώτημα είναι αν θα συμμετάσχει η «Καθημερινή», η οποία απέχει εδώ και χρόνια από την ΕΙΗΕΑ. Ενδέχεται να υπάρχει διεύρυνση και προς τους εκδότες των εβδομαδιαίων εφημερίδων.

Παράλληλα υπάρχει και το ζήτημα της ΕΙΤΗΣΕΕ...
, στην οποία ξεχωρίζει η συνεργασία των τηλεοπτικών σταθμών Star – Alpha, που δίνει και τον τόνο στις εξελίξεις. Πριν από τον πλειστηριασμό της ταινιοθήκης δεν είχε δοθεί η δυνατότητα στον Ιβάν Σαββίδη να γίνει μέλος της Ένωσης, αν και ελέγχει το Open, όμως εδώ και καιρό υπάρχει μια σοβαρή προσέγγιση με τους ανθρώπους του Star.

Αν μπει ο Βαγγέλης Μαρινάκης με την Άλτερ Έγκο ΜΜΕ στην ΕΙΤΗΣΕΕ, όπως και στην Digea, έχοντας τις μετοχές του Mega, θα δημιουργηθεί μια νέα πραγματικότητα, όπου οι κρίσιμες αποφάσεις που λαμβάνονται από τον φορέα πρέπει να έχουν τη σύμφωνη γνώμη και του επιχειρηματία αφού θα εκπροσωπεί ένα πολύ μεγάλο τμήμα του κλάδου των ΜΜΕ.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση του ΕΔΟΕΑΠ, υπήρχε στο ΔΣ εκπρόσωπος της ΕΙΤΗΣΕΕ, όταν τα περισσότερα χρήματα για το 2% επί του τζίρου καταβάλλονται από την Cosmote TV, τη Nova και την ΕΡΤ...

typologies.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)