Αρνητικός ο Βενιζέλος...

...στο ενδεχόμενο να παραστεί στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ...

Με παρόντες τους δύο από τους τρεις εν ζωή πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ξεκινήσουν το απόγευμα του Σαββάτου οι εργασίες του...
εκτάκτου συνεδρίου που έχει προγραμματίσει το πάλαι ποτέ κραταιό κόμμα.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά έχει στείλει όπως είναι γνωστό ιδιόχειρες προσκλήσεις τόσο στον Κώστα Σημίτη όσο και στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο...

Ωστόσο ο πρώτος θεωρείται αυτονόητο ότι θα βρεθεί στην τιμητική πρώτη σειρά, ενώ το ίδιο θα πράξει και ο δεύτερος παρά το γεγονός ότι δεν είναι καν μέλος του κόμματος αφού αποχώρησε για να ιδρύσει το δικό του Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ).

Για τον κ. Βενιζέλο όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Από το περιβάλλον του επισημαίνεται ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν πρόκειται να εμφανιστεί στον χώρο του συνεδρίου και αντιλαμβάνεται πως η πρόσκληση της κ. Γεννηματά παραδόθηκε στο γραφείο του για τυπικούς και μόνο λόγους.

Όπως λένε οι συνεργάτες του, «η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. ήταν αυτή που ώθησε τον κ. Βενιζέλο εκτός κινήματος την 1η Ιουνίου, μόλις ένα μήνα πριν από τις εθνικές εκλογές, όταν αποφάσισε να τοποθετήσει επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος τον Γιώργο Καμίνη και όχι τον πρώην πρόεδρό του". Μάλιστα εκείνη την εποχή ο κ. Βενιζέλος είχε αναφερθεί σε «σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝ.ΑΛ. ουρά του ΣΥΡΙΖΑ».

Έχοντας νωπά ακόμη τα γεγονότα στη μνήμη του ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι μια τέτοια πρόσκληση απλώς και μόνο επιχειρεί να λειάνει τις τεταμένες σχέσεις που επικρατούν μεταξύ των δύο πλευρών. Άλλωστε ο ίδιος σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη στον Σκάι είχε δηλώσει με νόημα πως «έχω άποψη για τη δημοκρατική προοδευτική παράταξη και το ρόλο της, αλλά δεν θέλω να αναμειγνύομαι σε διαδικασίες οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στις προτεραιότητες, τα κριτήρια και την αντίληψη περί μέλλοντός της, που έχει η μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού λαού».

Αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι εάν και κατά πόσο μέχρι το Σάββατο που θα διεξαχθεί το συνέδριο, κρίνει σκόπιμο ο κ. Βενιζέλος να προβεί σε κάποια δήλωση ή θα προτιμήσει να μην διαταράξει περαιτέρω τις σχέσεις του με την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πάντως θα συμμετέχουν σίγουρα τα μέλη των υφιστάμενων οργάνων του κινήματος, οι νυν και πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές, «τα στελέχη μας στους κοινωνικούς, παραγωγικούς και συνδικαλιστικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς» όπως τονίζουν σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, καθώς επίσης και οι εκλεγμένοι σύνεδροι του τελευταίου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ το 2015 καθώς και οι σύνεδροι - μέλη ΠΑΣΟΚ του συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής.

Η μη εκλογή νέων συνέδρων εξηγείται από το γεγονός πως πρόκειται για έκτακτο συνέδριο, επομένως δεν υπάρχει καταστατικός περιορισμός για τη σύνθεση του.

«Η μη ύπαρξη τοπικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ, οδηγεί αναγκαστικά στην προτεινόμενη σύνθεση εκλεγμένων συνέδρων. Η εκλογή νέων συνέδρων, προϋποθέτει δημιουργία νέων οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ, κάτι που έρχεται ευθέως σε αντίθεση με την πρόσφατη απόφασή του Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής για την ενιαία λειτουργία» όπως υποστηρίζεται και στο σχετικό σημείωμα...

newsbeast.gr