Στη «σφαίρα» των μνημονίων παραμένει ο Άδωνις (video)

| Kafeneio™ |
Μπορεί η χώρα εδώ και πάνω από έναν χρόνο να έχει ξεπεράσει την εποχή των μνημονίων, ωστόσο, οι φανατικοί των πολιτικών αυτών δεν φαίνεται να το έχουν συνηθίσει.

Ένας εξ αυτών είναι φυσικά και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, αγαπημένη λέξη του οποίου φαίνεται πως είναι η λέξη «μνημόνιο» (την οποία μάλιστα υπερτονίζει όταν τη χρησιμοποιεί, όπως θα δείτε στο παρακάτω απόσπασμα)...

Μιλώντας, λοιπόν, το πρωί της Τρίτης στον – πού αλλού – ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στο προσφιλές του θέμα, που δεν είναι άλλο από τα μνημόνια. Μάλιστα, παραδεχόμενος ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέδωσε «καμμένη γη», ανέφερε ότι «κατάφερε να σταθεροποιήσει τη χώρα» προσθέτοντας βέβαια «όχι ο Τσίπρας αλλά το… μνημόνιο».

Και φυσικά, προκειμένου να διατηρήσει τις ισορροπίες με τα προηγούμενα μνημόνια, έσπευσε να κάνει τις απαραίτητες διευκρινίσεις:

«Το μνημόνιο του Τσίπρα είχε ουσιώδη διαφορά από το μνημόνιο του Σαμαρά. Το μνημόνιο του Σαμαρά έκανε μεταρρυθμίσεις έναντι μειώσεις φόρων. Το μνημόνιο του Τσίπρα έβγαζε έξω τις μεταρρυθμίσεις και αύξανε τους φόρους», σχολίασε.

Μάλιστα, όταν η δημοσιογράφος επισήμανε ότι δεν υπάρχει πια μνημόνιο και πως η χώρα έχει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, ο κ. Γεωργιάδης χαμογέλασε και τη διόρθωσε: «Εμένα δεν μ’αρέσει να κοροϊδεύω τον κόσμο. Μπορεί να μην έχουμε μνημόνιο, αλλά θα έρθει σε λίγο η τρόικα να μας ελέγξει και είναι οι ίδιοι άνθρωποι. Τι έκανε ο Τσίπρας; Έβγαλε μεταρρυθμίσεις και αύξησε τους φόρους. Τι κάνει ο Μητσοτάκης; Βάζει μεταρρυθμίσεις και μειώνει τους φόρους», είπε.

Το σχετικό απόσπασμα: