Δεν έχει κλείσει το θέμα...

...εκλογής Τσίπρα από τη βάση!...

Ο Neo αλλά και το matrix24.gr εν γένει έχουν ενημερώσει τους αναγνώστες τους για τις σφοδρές αντιδράσεις που...

εκδηλώνονται παρασκηνιακά στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου, κάθε φορά που πέφτει στο τραπέζι η ιδέα της εκλογής του Αλέξη Τσίπρα από την βάση του κόμματος.

Έτσι, με στόχο να πέσουν οι τόνοι ως την ΔΕΘ και να μην δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ την αίσθηση ενός κόμματος που βρίσκεται στην δίνη της εσωστρέφειας, το θέμα φρόντισε να κλείσει, μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, καθησυχάζοντας όλες τις πλευρές. Ωστόσο, ο ίδιος το έκλεισε μεν, αλλά με τρόπο που... το αφήνει εκ νέου ανοιχτό!

Συγκεκριμένα, ο τέως πρωθυπουργός είχε μιλήσει για «συζήτηση αποπροσανατολιστική και χωρίς επίδικο», προσθέτοντας: «Σε ότι με αφορά δεν αισθάνομαι ότι χρειάζομαι καμία εκλογή για να αποκτήσω κύρος ηγεσίας. Έχουμε κερδίσει υπό την ηγεσία μου τρεις εκλογές, ένα δημοψήφισμα και στις εκλογές που χάσαμε, ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε από τον έναν στους τρεις ψηφοφόρους».

Ωστόσο, αμέσως μετά, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας κατέστησε σαφές ότι αλλαγές θα πρέπει να γίνουν: «Η συζήτηση όμως για το νέο μοντέλο λειτουργίας του κόμματος και την εσωκομματική δημοκρατία εμπεριέχει και το τρόπο που θα εκλέγονται στο μέλλον όχι μόνο ο πρόεδρος αλλά όλη η ηγεσία. Γιατί ένα θέμα είναι να αποφύγουμε την αρχηγοκεντρική λειτουργία του κόμματος αλλά ταυτόχρονα ισότιμο θέμα είναι να αποφύγουμε και μία άγονη αναπαραγωγή και ηγεμονία μηχανισμών», είπε χαρακτηριστικά, δείχνοντας πως το θέμα δεν έχει κλείσει.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες τουι Neo, ίδια στάση κράτησε και κατά την συνεδρίαση του συντονιστικού της Προοδευτικής Συμμαχίας, μέλη του οποίου επέμειναν στην ανάγκη αλλαγής του τρόπου εκλογής της ηγεσίας. «Μην βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο», περιορίστηκε να πει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Με άλλα λόγια, ο Αλέξης Τσίπρας δεν απορρίπτει την ιδέα – απλώς τη θεωρεί πρόωρη...

Πηγή: matrix24.gr