Γεραπετρίτης για επιτελικό κράτος...

| Kafeneio™ |
0
"Πρέπει κάτι να γίνει και θα γίνει αν κάνουμε τομές"...

Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής δημόσιας διοίκησης της Βουλής όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο για...

το επιτελικό κράτος.

Ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης μίλησε για μάχη οπισθοφυλακής προκειμένου να διατηρηθούν οι δυσλειτουργίες της κρατικής μηχανής.

Ωστόσο εμφανίστηκε πρόθυμος να ενσωματώσει κάθε βελτιωτική πρόταση που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στην επιτροπή και στη συζήτηση στην ολομέλεια.

«Εάν κάποιος ήταν σε αυτή την αίθουσα θα θεωρούσε ότι είμαι ένας τρελός ακαδημαϊκός που εισηγούμαι κάτι διαβολικό για να μπορέσω να αποκομίσω συγκυριακά πολιτικά οφέλη. Εγώ δεν ήμουν στην πολιτική σκηνή αλλά έζησα την λειτουργία της κρατικής μηχανής και μπορώ να σας πω ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Πρέπει κάτι να γίνει και θα γίνει αν κάνουμε τομές. Συγκεντρώνουμε σε ένα ενιαίο κείμενο όλο το εγχειρίδιο διακυβέρνησης. Κανείς δεν ήξερε πριν πως κυβερνάται η χώρα».

Όσον αφορά το περίφημο θέμα με τη μείωση των μετακλητών υπαλλήλων ο υπουργός επικρατείας ανέφερε ότι από 770 μειώνονται σε 695 ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου από 120 τις πάμε σε 100».

Πάντως σύμφωνα με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Γεραπετριτης δέχτηκε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να αποσυρθούν τα κολλήματα όσον αφορά την επιλογή προσώπων για τη θέση υπηρεσιακού γραμματέα...

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)