Οι φασιστικές κραυγές... έπεσαν στο κενό...

| Kafeneio™ |
Απόστολος Λυκεσάς

Εκαναν φασαρία όσο λίγοι, τα βίντεο με τους «αγώνες» τους κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών κάλυψαν όλες τις ενημερωτικές σελίδες της χώρας, οι κινητοποιήσεις τους, ιδίως εναντίον της Ολγας Γεροβασίλη, έμειναν στη μνήμη, το ίδιο και οι...

αφίσες που «εμπνεύστηκαν» και που έντυσαν τις κολόνες της ΔΕΗ σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία αλλά και στις γειτονικές περιφέρειες με πρόσωπα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ως «προδοτών». Παρά ταύτα, το εκλογικό αποτέλεσμα έδειξε ότι ηττήθηκαν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, την Πτολεμαΐδα.

Οι «Πτολεμαίοι Μακεδόνες» είναι μία από τις δύο βασικές ομάδες που έκαναν σημαία τους την αντίθεση στη Συμφωνία των Πρεσπών και προσπάθησαν να συμβάλουν με κάθε τρόπο στη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ματαίως.

Το κράμα γραφικότητας, σκληρού εθνικισμού, εμφυλιοπολεμικών συνθημάτων, απειλών εναντίον όσων δεν συμφωνούσαν μαζί τους δεν απέδωσε, παρά τους τρυφερούς εναγκαλισμούς με νεοδημοκράτες της περιοχής που έσπευδαν τότε να αναβαπτισθούν πατριωτικά για να εισπράξουν εκλογικά, οπότε φωτογραφίζονταν με μέλη των «Πτολεμαίων».

Μετά από τόσο κόπο και χρήμα, το μόνο που κατάφεραν ήταν να καταγράψει η Ν.Δ. ένα προβάδισμα στην Πτολεμαΐδα 2,23%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει 35,40% αλλά παραδόξως(;) να παίρνει τις ίδιες ψήφους με τις εκλογές του 2015 (είχε πάρει 9.261 και τώρα έλαβε 9.174).

Κι αυτό το αποτέλεσμα, με δεδομένο ότι ο Βελόπουλος πήρε ποσοστό μικρότερο (3,8%) ακόμη και από αυτό της Κοζάνης (4,5%), η Χρυσή Αυγή καταβαραθρώθηκε στο 2,60% από το 6,25%, ενώ και το 12% του 2015 των ΑΝ.ΕΛΛ. δεν φαίνεται να κατέληξε σε ακραίους δεξιούς.

Τα ενδιαφέροντα της Πτολεμαΐδας ολοκληρώνονται με το εντυπωσιακό κατρακύλισμα των ποσοστών της Λαϊκής Ενότητας, η οποία το 2015 είχε λάβει 803 ψήφους, ενώ στις τελευταίες εκλογές μόλις 71...

efsyn.gr