Α. Τσίπρας: Προσκλητήριο συστράτευσης αριστερών, προοδευτικών, δημοκρατικών δυνάμεων


Το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω, σε ότι αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, έστειλε ο πρωθυπουργος, από το βήμα εκδήλωσης για το Σκοπιανό, στο Μέγαρο Μουσικής...


Κατήγγειλε σχέδια αποσταθεροποίησης και στην Ελλάδα και δήλωσε απολύτως δικαιωμένος για τη Συμφωνία.

Απηύθυνε προσκλητήριο συστράτευσης στις αριστερές, προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις, εναντίον του εθνικισμού και του νεοφιλελευθερισμού, ενόψει των εκλογών στην αυτοδιοίκηση, των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών, που, όπως είπε, θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019.

Κατάλογισε υποκρισία, λαϊκισμό και ψηφοθηρία σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ.

Αύριο στη Βουλή η συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Το μεσημέρι της Τρίτης αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Το βράδυ της Τετάρτης η διεξαγωγή της σύμφωνα με την εισήγηση που θα κάνει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κατά τη σημερινή έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων.

Πάμε άμεσα σε διαδικασία ανανέωσης της εμπιστοσύνης, προκειμένου να προχωρήσουμε με απόλυτη πλειοψηφία στις μεγάλες τομές που είναι απαραίτητες για τον τόπο, που θα δώσουν ανάσα στην κοινωνία και θα αναβαθμίσουν το διεθνή ρόλο της χώρας, υπογράμμισε ο Αλεξης Τσιπρας μετά τη συνάντηση με τον Πάνο Καμμένο.

Μίλησε για μία έντιμη και ειλικρινή συνεργασία με τον προεδρο των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε ότι έκανε δεκτή την παραίτησή του, όπως θα κάνει δεκτή και όποια άλλη παραίτηση τεθεί υπόψη του.

Αν δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση θα είναι σαν να στηρίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, ανέφερε ο Πάνος Καμμένος και προειδοποίησε ότι θα διαγραφούν από το κόμμα όσοι ανταλλάξουν την ψήφο τους, με κυβερνητική θέση.

«Πυρ ομαδόν» κατά της κυβέρνησης και του απερχόμενου υπουργού Εθνικής Άμυνας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Καταλογίζουν υποκριτική στάση στους δυο κυβερνητικούς εταίρους και ζητούν εδώ και τώρα προσφυγή στις κάλπες.

Για σκηνοθετημένο διαζύγιο σε εθνική μετάδοση, μίλησε η ΝΔ.

Ο Καμμένος φεύγει, αλλά οι Καμμένοι των Πρεσπών αναλαμβάνουν, ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Ο ελληνικός λαός είναι αυτός που δεν πρέπει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, δήλωσε  ο γγ του ΚΚΕ, Δημ. Κουτσούμπας.

Το Ποτάμι έχει από καιρό ξεκαθαρίσει ότι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Τσίπρα, τόνισε ο Στ. Θεοδωράκης.

Ο κ. Καμμένος δέχτηκε τα πυρά αχαριστίας του κ. Τσίπρα, σημειωσε η Ένωση Κεντρώων.