«Οι Έλληνες μου φέρθηκαν σαν να ήμουν μουσαφίρης», λέει ο Τούρκος που απελάθηκε

Χαρούμενος για την ταχύτατη απελευθέρωσή του και ευγνώμων για τον τρόπο που του φέρθηκαν οι Έλληνες, δήλωσε ο Μουσά Αλερίκ, ο οποίος επέστρεψε στην Αδριανούπολη μετά την απέλασή του.

«Εξαιτίας ενός λάθους πέρασα στην περιοχή τους. Ετσι είναι. Πήγα εκεί και με υποδέχθηκαν καλά, όπως σε μουσαφίρη. Τόσο η ελληνική δικαιοσύνη όσο και το δικαστήριο κατάλαβαν ότι έχω δίκιο. Επειδή εγώ δεν έχω κάνει κάποιο λάθος...
Εγώ δεν έχω κάνει κάτι χωρίς άδεια. Γι’ αυτό το λόγο και με συγχώρησαν. Πραγματικά  μου φέρθηκαν πολύ καλά. Ακόμα και αν δεν είναι ξενοδοχείο (σσ : εννοεί το κρατητήριο) πραγματικά από την αστυνομία και όλοι μου συμπεριφέρθηκαν καλά. Μου έφεραν και το φαγητό μου», είπε ο υπάλληλος τού δήμου Αδριανούποης, που είχε μπει παράνομα στο ελληνικό έδαφος με τον εκσκαφέα του την περασμένη Τετάρτη.

Οι αστυνομικοί της Ορεστιάδας τον παρέδωσαν το μεσημέρι στο Τελωνείο των Καστανεών σε Τούρκους συναδέρφους τους που βρισκόταν στην άλλη πλευρά.

Υπενθυμίζεται ότι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας τής Αδριανούπολης κρατούνται για περισσότερες από 60 μέρες οι Έλληνες στρατιωτικοί Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, χωρίς να τους έχουν καν απαγγελθεί κατηγορίες.

«Οι Έλληνες μου φέρθηκαν σαν να ήμουν μουσαφίρης», λέει ο Τούρκος που απελάθηκε