Σε επιφυλακή οι ελληνικές Αρχές για τις ακροδεξιές περιπολίες του σκάφους "C-STAR" στη Μεσόγειο

0
Σε επιφυλακή βρίσκονται οι ελληνικές Αρχές για τις ακροδεξιές περιπολίες στη Μεσόγειο. Το σκάφος 40 μέτρων με την ονομασία «C-STAR», το οποίο νοικιάστηκε από συμμαχία Ιταλών, Γερμανών και Γάλλων εθνικιστών για σαφάρι μεταναστών στις θάλασσες της Μεσογείου, προσέγγισε την περασμένη Δευτέρα την Κρήτη με πιθανό ενδεχόμενο την είσοδό του στο λιμάνι της Ιεράπετρας.

Τόσο το Λιμενικό όσο και η Αστυνομία παρακολουθούσαν εξ αρχής τις κινήσεις του, προκειμένου να μην επιτραπεί η προσέγγιση κάποιου λιμανιού....
Αντιθέτως υπήρχε σχέδιο αυστηρού ελέγχου σε περίπτωση που περνούσε σε ελληνικά χωρικά ύδατα, παρότι αυτό δεν χρειάστηκε να εφαρμοστεί διότι τελικά το σκάφος δεν προσέγγισε περισσότερο τη ξηρά. Την εξέλιξη της πορείας του C-STAR παρακολουθούσαν στην Ιεράπετρα Κρήτης αναρχικοί και αντιφασίστες μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής «Marine Traffic», που δίνει ζωντανή εικόνα για τη γεωγραφική θέση όλων των σκαφών. Μόλις το C-STAR άρχισε να πλησιάζει ανατολικά της Κρήτης υπήρξε κινητοποίηση διαδηλωτών στην Ιεράπετρα και στο λιμεναρχείο, οι οποίοι ζητούσαν να μην ελλιμενιστεί στο νησί το σκάφος. Το Λιμενικό είχε πάρει από νωρίς τα μέτρα του.

Το σκάφος ναυλώθηκε από το ακροδεξιό ευρωπαϊκό δίκτυο «Génération Identitaire» (GI) για να ξεκινήσει μία επιχείρηση με το όνομα «Υπερασπιζόμαστε την Ευρώπη» ( “Defend Europe’). Στόχος τους είναι να πραγματοποιούν περιπολίες στις ακτές της Λιβύης και της Ιταλίας, προκειμένου να αποτρέπουν τη διέλευση προσφύγων και μεταναστών από τη Μεσόγειο προς την Ευρώπη. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να απασχολήσουν και τη χώρα μας, που όπως και η Ιταλία εξακολουθεί να δέχεται κύματα μεταναστών, και για το λόγο αυτό λαμβάνονται μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί –αν χρειαστεί- το φαινόμενο C-STAR. Το σκάφος ναυλώθηκε με χρήματα που συγκεντρώθηκαν μέσω διαδικτυακής εκστρατείας που πραγματοποιήθηκε από το ακροδεξιό δίκτυο, ενώ ο καπετάνιος του χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα προσεκτικός κρατώντας το σκάφος –ως επί το πλείστον- σε διεθνή χωρικά ύδατα.

Στις 26 Ιουλίου το C-STAR έφτασε στο λιμάνι της Αμμοχώστου, όπου οι Αρχές του τουρκοκυπριακού καθεστώτος προχώρησαν σε έλεγχο του πληρώματος. Αρχικά συνέλαβαν τον καπετάνιο και τον βοηθό του για πλαστογραφία αλλά στη συνέχεια τους άφησαν ελεύθερους. Μετά τον έλεγχο το σκάφος απέπλευσε κατευθυνόμενο προς την Κρήτη.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)