Ασπροπρόσωπη βγάζει την κυβέρνηση το Νοσοκομείο Σαντορίνης, από την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του: 1100 ασθενείς, 40 καρδιολογικά περιστατικά και δεκάδες πανάκριβες εξετάσεις.

Λύσσαξαν να ματαιώσουν, έστω ν αναβάλλουν μεχρι το Φθινόπωρο την έναρξη του Νοσοκομείου Σαντορλινης, η ΝΔ. το ΠΑΣΟΚ και ντόπια συμφέροντα με την συμπαράσταση μερίδας της δημοτικής παράταξης ποπυ πρόσκειται σε αυτά τα κόμματα. Ο λόγος; Τον περιγράφουν … οι αριθμοί! Μιά εβδομάδα λειτουργίας συμπλήρωσε το Νοσοκομείο Σαντορίνης ( που ήταν έτοιμο εδώ και πέντε χρόνια και ο πανάκριβος εξοπλισμός του , σκούριαζε ), από την περασμένη Παρασκευή που ο Πρωθυπουργός Αλ Τσίπρας και η πολιτική ηγεσία του Υπ Υγείας ο Ανδρέας Ξανθός και ο Παύλος Πολακης το εγκαινίασαν και …
1100 αθενείς έχουν νοσηλευτεί, 40 καρδιολογικά περιστατικά μέσα σε 4 μόνο ημέρες έχουν αντιμετωπιστεί με επιτυχία, και 120 άτομα έχουν ήδη επανδρώσει τις μονάδες του νοσοκομείου, από τους 180 συνολικά που προβλέπει το οραγανόγραμμα!

Ήδη λειτουργούν σε φουλ ρυθμούς οι χειρουργικές επεμβάσεις, που καλύπτονται με εφαρμογή τοπικής ανασθησίας, ενώ μεχρι το τελος της εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσουν και όσα απαιτούν ολική. Λειτουργεί ήδη πανακριβος βιολογικός διαχωρητής, που καλύπτει μεγάλο εύρος διαγνωστικών εξετάσεων που μέχρι τώρα κατεφευγαν σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Το ίδιο και μαγνητικός και αξονικός τομογράφος όπως και σπινθηργράφος…

ένα νοσοκομείο δεν γίνεται να λειτουργεί από την πρώτη μέρα όπως το Central Memorial της ΝΥ, λένε οι εργαζόμενοι, αλλά ήδη το Νοσοκομείο Σαντορίνης είναι η … είδηση του Καλοκαιριού στο φημισμένο σε όλο τον κόσμο νησί των Κυκλάδων!

Πηγή: Ειδήσεις της ΕΡΤ