Δημοσιογράφος στην Τουρκία χάνει την επιμέλεια των παιδιών της γιατί αποκάλυψε βίντεο που δείχνουν τη ΜΙΤ να δίνει όπλα σε τζιχαντιστές

Της Μελίνας Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Η τουρκάλα δημοσιογράφος Αrzu Yidiz καταδικάστηκε από δικαστήριο της Μερσίνας σε 20 μήνες φυλακή και στέρηση γονικών δικαιωμάτων, επειδή ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο που έδειχναν κατηγορούμενους που δικάζονται γιατί έκαναν τη δουλειά τους....
(έδωσαν εντολή να σταματήσουν τα φορτηγά της ΜΙΤ που μετέφεραν όπλα σε ισλαμιστές στην Συρία).

Αυτοί που δημοσίευσαν το βίντεο που προσέβαλλαν τους κατήγορους δεν αντιμετωπίζουν καμία δίωξη, όπως ανέφερε η ίδια η Yildiz κατά την διάρκεια προηγούμενης ακρόασης. Φυσικά η πρόσβαση στα βίντεο στον λογαριασμό της μπλοκαρίστηκε.

Ακαδημαϊκοί χάνουν την δουλειά τους και αντιμετωπίζουν κατηγορίες, δημοσιογράφοι καταδικάζονται σε φυλάκιση και χάνουν την επιμέλεια των παιδιών τους επειδή έκαναν την δουλειά τους, κατήγοροι και αστυνομικοί δικάζονται γιατί ερεύνησαν τα φορτηγά της ΜΙΤ μετά από πληροφορίες ότι μετέφεραν όπλα στην Συρία... το διαχρονικό πρόσωπο της Τουρκίας… ο απόλυτος φασισμός και η προσπάθεια εξόντωσης χωρίς περιορισμούς όσων δεν συμμορφώνονται.

Δεν ξεχνάμε ότι οι τούρκοι μας ζήτησαν να απελάσουμε 150 αντικεμαλικούς, κάποιοι από τους οποίους είχαν βοηθήσει ενεργά τους Έλληνες στη Μικρά Ασία και οι οποίοι είχαν βρει καταφύγιο στην Θράκη, και εμείς το 1931 το κάναμε. Αν έμεναν, η Τουρκική προπαγάνδα στην Θράκη δε θα είχε βρει πρόσφορο έδαφος, και ο Κεμάλ το ήξερε.

Μόνο που τώρα, ο ολοκληρωτισμός τους και το κυνήγι όσων αντιστέκονται που δεν έχει κανένα όριο, δεν μπορεί να κρυφτεί.