Αναστάτωση στη Νέα Δημοκρατία από τη δήλωση Σταμάτη πως ο Μητσοτάκης θα γίνει πρωθυπουργός το 2017

Για «καλό» πήγαινε αλλά σε «κακό» του βγήκε… του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Σταμάτη, στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, καθώς πιεζόμενος από τον χρόνο, όπως ο ίδιος εξήγησε λίγη ώρα αργότερα, άλλο ήθελε να πεί και άλλο διατύπωσε…
Ο κ. Δημήτρης Σταμάτης, μιλώντας στην Ολομέλεια ακούστηκε να προβλέπει ότι ο Μητσοτάκης θα γίνει πρωθυπουργός την άνοιξη του 2017»! δηλαδή παρόλο που η ΝΔ ζητάει άμεσα εκλογές, για να φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εκείνος φάνηκε να της δίνει βίο ένα σχεδόν ακόμα έτους….


Ο ίδιος πάντως, εξήγησε λίγη ώρα αργότερα μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ότι εξ αιτίας μόνο των πέντε λεπτών που είχε στην διάθεσή του να μιλήσει δεν μπόρεσε να διατυπώσει αυτό που ήθελε να πει εάν με την εφαρμογή των μέτρων θα είναι στην κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας την άνοιξη του 2017.

Η αναφορά του κ. Δημήτρη Σταμάτη έγινε θέλωντας να σήκωσε το γάντι που πέταξε χθες βράδυ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για τον Αντώνη Σαμαρά σε όσα περί υπονόμευσης είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο βουλευτής της ΝΔ είπε «Κοιμάστε και ξυπνάτε με τον Αντώνη Σαμαρά γιατί έβαλε ψηλά τον πήχη και χοροπηδάτε αλλά δεν μπορείτε να τον φθάσετε και το θέαμα είναι κωμικό»,και πρόσθεσε: «Κάνατε μια αναφορά στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας μην τον ακούς γιατί δεν θα γίνεις πρωθυπουργός, αυτό είναι συμβουλή ή απειλή;» και προέβλεψε «ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει πρωθυπουργός την άνοιξη του 2017».

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος χθες βράδυ αυτό που είχε πεί σε μια αποστροφή του λόγου ήταν ότι πριν από 23 χρόνια ένας μελλοντικός πρωθυπουργός (σ.σ. Αντώνης Σαμαράς) έριξε έναν πρώην πρωθυπουργό (σ.σ. Κώστα Μητσοτάκη) και τόσα χρόνια μετά, ο ίδιος θέλει να ρίξει έναν άλλο Μητσοτάκη πριν γίνει πρωθυπουργός...