Η απάντηση Τόσκα στις φήμες επανίδρυσης της Ομάδας ΔΕΛΤΑ - έρχεται μαχαίρι σε προνόμια πολιτικών

Ο Νίκος Τόσκας υπογράμμισε ότι «η ομάδα ΔΕΛΤΑ έχει καταργηθεί την πρώτη εβδομάδα, δέκα ημέρες» που πήγε στο υπουργείο και διευκρίνισε ότι «το ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάποιο υλικό από την ομάδα αυτή, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε, σαν τους λουδίτες το 18ο αιώνα, που έσπαγαν τις μηχανές γιατί τους έφταιγε η ανεργία»....


Παράλληλα, προστάτεψε το ίδιο το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., σημειώνοντας ότι «δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταργήσουμε τα υλικά, να διώξουμε τους ανθρώπους αυτούς. Οι άνθρωποι αυτοί είχαν συγκεκριμένη αποστολή, η οποία ήταν σε λάθος κατεύθυνση και την εκτελούσαν με κανόνες που τους είχαν τεθεί λάθος ... Εμείς αλλάζουμε τους κανόνες, χρησιμοποιήσαμε αυτούς τους ανθρώπους ιδίως στη δυτική Αττική».

Οπως ξεκαθάρισε, σε κάθε περίπτωση «δεν υπάρχει ενδεχόμενο επανίδρυσης της Ομάδας Δέλτα».

Μαχαίρι στα προνόμια των πρώην - έρχεται και νομοθετική παρέμβαση

«Σε ό,τι αφορά αστυνομικούς που απασχολούνται σε νυν και πρώην πολιτικούς, από έρευνα φάνηκε ότι μάλλον είμαστε η μόνη χώρα που έχει αυτό το "προνόμιο" και θα πρέπει κάτι να γίνει, με νομοθετική πρωτοβουλία», προανήγγειλε ο ίδιος, καθώς «μερικοί δεν θέλουν να απεμπολήσουν τα προνόμια που είχαν κερδίσει τόσα χρόνια».

Ο κ.Τόσκας σημείωσε ότι «υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα που κακώς έχουν διατεθεί και υπάρχει και υπερβολή. Δεν μπορεί ένας πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης να έχει μεγαλύτερη ασφάλεια από ό,τι έχει ο πρωθυπουργός», είπε χαρακτηριστικά.

Για να ρυθμιστεί αυτή η κατάσταση χρειάζεται αφενός υπουργική απόφαση και αφετέρου νομοθετική ρύθμιση, όπως σημείωσε ο κ.Τόσκας, καθώς «σύμφωνα με το νόμο, κανένας πρώην δεν μπορεί να έχει ασφάλεια. Σε καμία χώρα -τουλάχιστον από όσες έχω ψάξει στην Ευρώπη- εκτός από τους υπουργούς δεν διατίθεται ασφάλεια».

Ο ίδιος έκανε αναφορά και σε τεχνάσματα που χρησιμοποιούν πολλοί για να διεκδικήσουν αστυνομική προστασία. «Αυτό που ισχυρίζεται ο καθένας, ότι "έσκασε ένα γκαζάκι στη γειτονιά μου" ή "με απείλησαν με μία επιστολή", είναι προφάσεις εν αμαρτίαις», όπως είπε. «Υπάρχει ένα πλέγμα συμφερόντων, που προέρχεται από όλες τις πλευρές, το οποίο δεν μπορεί να γίνει ανεκτό»...