Μετά τους τηλεοπτικούς σταθμούς πατάει πόδι και στο ραδιόφωνο η κυβέρνηση

«Δε μπορεί να συνεχιστεί η ασυδοσία των καναλαρχών, είναι θέμα αστικής νομιμότητας. Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες», τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στον ραδιοσταθμό "Στο Κόκκινο" ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης και σημείωσε: «Δεν είναι τα κανάλια μια επιχείρηση σαν όλες τις υπόλοιπες και μια δραστηριότητα σαν όλες τις υπόλοιπες....
Υπάρχει ιδιαιτερότητα και έχει να κάνει με την ποιότητα της Δημοκρατίας μας, με τις ελευθερίες των πολιτών με την ενημέρωση, με την αντικειμενικότητα που πρέπει να έχουν και με την ανεξαρτησία που πρέπει να έχουν και αυτά από το πολιτικό σύστημα αλλά και το πολιτικό σύστημα από αυτά».

Υπογράμμισε για μια ακόμη φορά ότι η χώρα μέχρι το 2020 δεσμεύεται να έχει συγκεκριμένο εύρος συχνοτήτων» και ξεκαθάρισε ότι «η αδειοδότηση των τεσσάρων καναλιών αναφέρεται στα γενικού ενδιαφέροντος και πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια – για τα θεματικά και τα περιφερειακά κανάλια θα ακολουθήσει τροπολογία με επιπλέον άδειες».

Αναφερόμενος στο άναρχο τοπίο και τις αγοραπωλησίες ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών χαρακτήρισε «καταπατητές» δημόσιας περιουσίας τους «ιδιοκτήτες» τους σημειώνοντας με νόημα: «κάτι που δεν του ανήκε, ανήκε στο κράτος, στον ελληνικό λαό, το οικειοποιούταν, το χρησιμοποιούσε και στη συνέχεια το πουλούσε. Αυτό. Είναι απλά καταπατητές».

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι ανοίγει άμεσα ο διάλογος με τους φορείς για το χάρτη και των ραδιοφωνικών συχνοτήτων και δήλωσε ότι μέσα στην εβδομάδα θα κληθεί και η ΕΙΡΑ να καταθέσει τις προτάσεις της , για να υπάρξει ξεκάθαρο πλαίσιο και στο ραδιοφωνικό τοπίο.