ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ - Τάχα πολεμούν τους ισλαμιστές και στη Συρία τους στέλνουν αντι-αρματικούς πυραύλους

Του Στρατή Μαζίδη

Οι ξένοι ηγέτες μπορεί να παρουσιάζουν την εικόνα πως πολεμούν τους ισλαμιστές, ωστόσο οι τελευταίοι, τουλάχιστον είναι ειλικρινείς και τους δίνουν στεγνά όπως λέμε.

Συγκεκριμένα η Al-Nusra Front ...
(παρακλάδι της Αλ Κάιντα) δημοσίευσε βίντεο με το οποίο ένας διοικητής της ευχαριστεί τον τάχα μετριοπαθή FSA για την προμήθεια των κατασκευής ΗΠΑ, αντι-αρματικών πυραύλων TOW!

Είναι άλλωστε γνωστό πως Al-Nusra Front και FSA έχουν συνεργαστεί σε κάθε μάχη όπως στο Χαλέπι, τη Λαττάκια, τη Χάμα και το Ιντλέμπ ενώ έχουν σχηματίσει μια κοινή ισλαμική ομάδα, γνωστή και ως Jeish al-Fath (Στρατός της Κατάκτησης).

Μέσω της Jeish Al-Fath, αρκετές ισλαμιστικές ομάδες όπως η like Al-Nusra Front και η Ahrar al-Sham έχουν αποκτήσει πρόσβαση στο αμερικανικής κατασκευής οπλοστάσιο του FSA που προμηθεύεται η ομάδα αυτή από τις ΗΠΑ, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

Al-Nusra Front και FSA είναι τόσο στενά συνδεδεμένες ώστε εκτός της συνεργασίας τους σε διάφορες μάχες, μοιράζονται ακόμη και τα ίδια χαρακώματα, έως και αυτόν τον έλεγχο των χωριών που κατέχουν.

Μόνο η Σαουδική Αραβία έστειλε 500 TOW στην Al-Nusra directly τον τελευταίο μήνα, ενώ οι ΗΠΑ παραδέχονται πως έχουν προμηθεύσει με όπλα τον FSA και άλλες δήθεν μετριοπαθείς αντάρτικες ομάδες.

Η Δύση λοιπόν "πολεμά" υποτίθεται τους τζιχαντιστές του ισλαμικού κράτους και της Αλ Κάιντα.

Από την άλλη όμως στέλνει εξελιγμένα όπλα στον FSA, στενό συνεργάτη μέχρι τις αρχές του 2014 της ISIL όπου μαζί έκοβαν παρέα τα κεφάλια, ο οποίος όμως ακόμη συνεργάζεται στενότατα με την al Nusra η οποία πάλι έχει στενές επαφές με την ISIL.

Τι δεν καταλάβατε;