1.000 πρόσφυγες από τη Συρία θα πετάνε καθημερινά προς τον Καναδά

Η φιλελεύθερη κυβέρνηση του Τρουντό ψήφισε την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, νομοσχέδιο, για την υποδοχή και επανεγκατάσταση 25.000 προσφύγων από τη Συρία  στον Καναδά μέχρι το τέλος του έτους.

Με βάση τις κυβερνητικές και δημοσιογραφικές αναφορές, το νομοσχέδιο φαίνεται να περιέχει τα ακόλουθα στοιχεία:


Αναγνώριση - Όλοι οι πρόσφυγες θα καταγραφούν επί τόπου πριν από την άφιξη τους στον Καναδά. 10.000 πρόσφυγες έχουν ήδη υποβάλει αίτηση

Υγειονομικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται στις χώρες υποδοχής των προσφύγων. Η κυβέρνηση σκοπεύει να αποκαταστήσει το Ενδιάμεσο Ομοσπονδιακό Πρόγραμμα Υγείας που παρέχει περιορισμένες και προσωρινές παροχές υγείας προς τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο.

Έλεγχοι ασφαλείας - Αρχικοί έλεγχοι ασφαλείας θα διεξαχθούν σε πρώτη φάση και θα ολοκληρωθούν όταν οι πρόσφυγες εγκαταστάθούν  στον Καναδά. Ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Ralph Goodale επιβεβαίωσε ότι κάποιοι έλεγχοι ασφαλείας θα διεξαχθούν στο καναδικό έδαφος. Ο Goodale δήλωσε: "είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να διαχειριστούμε σωστά στο βαθμό που υπάρχουν τα ζητήματα ασφάλειας,  ώστε ο Καναδάς να μπορεί να εκπληρώσει τον στόχο της υποδοχής  στο έδαφός του 25.000 προσφύγων άμεσα," .

Μεταφορές - Τρεις καθημερινές πτήσεις από Αμμάν της Ιορδανίας θα μεταφέρουν κάθημερινά 1.000 πρόσφυγες από τη Συρία σε Τορόντο, Μόντρεαλ, Έντμοντον και τη στρατιωτική βάση του Trenton στο Οντάριο. Η Air Canada θα προσφέρει τη βοήθειά της, στην αερομεταφορά των προσφύγων από τη Συρία.

Χορηγίες - Οι 25.000 Σύριοι πρόσφυγες θα γίνουν δεκτοί με άμεση κυβερνητική χορηγία και ακόμα περισσότεροι πρόσφυγες μπορούν να έρθουν στον Καναδά από ιδιώτες χορηγούς.

Ένταξη - Οι πρόσφυγες θα μείνουν για τουλάχιστον 3 μήνες σε «Ενδιάμεσες τοποθεσίες Lodging" ως μέρος της διαδικασίας της «κοινοτικής ολοκλήρωσης». Ενώ 6.000 από αυτούς αναμένεται να μετεγκατασταθούν στο Κεμπέκ.


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2015/11/1000.html#ixzz3s834YCUr