Το Πατριωτικό Καθήκον Αφορά Όλους;



Κώστα Δημ.Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Ενδιαφέρουσα η πρόθεση - πρόταση του κου Προέδρου της Βουλής για 10% περικοπή των αποδοχών των Βουλευτών.
Ευελπιστώ ότι αυτό δεν θα είναι και το μοναδικό, τελευταίο μέτρο που θα αφορά στις αποδοχές των ΕΘΝΟΓΟΝΕΩΝ μας. Ότι θα επεκταθεί και θα αυξηθεί η μείωση αυτή ώστε όλοι να συνεισφέρουν αναλογικά.
Όταν έχουν γίνει περικοπές στους συνταξιούχους πχ από 30-60%, και το ποσό που τελικά λαμβάνουν πολλοί τους εντάσσει κάτω από το όριο της φτώχειας, δεν νοείται κάποιοι - όποιοι και να είναι /ό,τι και αν είναι - να παίρνουν καθαρά 5.000 € (μετά την περικοπή του 10%). (Σ.Σ Δεν θα αναφερθώ στα λοιπά αφορολόγητα, και εν πολλοίς αδικαιολόγητα, προνόμια τους, στο σημερινό κείμενο).
Θα σταθώ σε δύο παραμέτρους:
1. Οι εξουσιαστές μας έπρεπε - όταν ξεκίνησε πρίν χρόνια η κρίση - να είχαν πρώτοι δώσει το παράδειγμα στους πολίτες αυτοπεριοριζόμενοι /σφίγγοντας το δικό τους ζωνάρι, ώστε να παραδειγματίσουν τον κόσμο.
Το να έρχονται σήμερα τελευταίοι -πλην........
ανέγγιχτοι όλα αυτά τα χρόνια από μειώσεις και επιπτώσεις - και να συμμετέχουν με μόλις 10% είναι μεν κάτι (καθυστερημένο), αλλά όχι αρκετό, ούτε πειστικό.
2. Σε ζοφερές περιόδους, όπως αυτή που βιώνουμε εδώ και αρκετά χρόνια, δεν επιτρέπεται να υπάρχουν κραυγαλέες διαφορές αποδοχών.
Δεν είναι μόνον αδικαιολόγητο, άνισο, άδικο, αλλά και προκλητικό.
Δεν γίνεται ανεκτό, κοινωνικά /ηθικά/ανθρώπινα δύο άτομα με ίδιο στομάχι και ανάγκες αντιμετώπισης ανελαστικών δαπανών, ο ένας να παίρνει 500 ευρώ και ο άλλος το 10πλάσιο = 5000 € !!!........
Ενώ χιλιάδες αυτοκτονούν, μερικές εκατοντάδες ευημερούν (!......).
Με θλίβει η αναλγησία, ο παχυδερμισμός των κρατούντων οι οποίοι δεν αισθάνονται την ανάγκη να αυτοπεριορίσουν τα έσοδά τους, τουλάχιστον στο ίδιο ποσοστό που επιβάλλουν στους ιθαγενείς. (Σ.Σ Όχι δεν λησμόνησα την κύρια ευθύνη που φέρει ο πολιτικός κόσμος για τη χρεωκοπία, την αποικιοποίηση, τη συρρίκνωση της χώρας μας.
(Κάτι που θα δικαιολογούσε την κατάργηση στο 100% των αποδοχών τους).
Εκείνο που θα πρέπει να γίνει (προκειμένου να ικανοποιηθεί και ο λαός) θα είναι η δραστική, άμεση (Σ.Σ Γιατί όχι και αναδρομική, όπως το συνηθίζουν για το πόπολο) μείωση των αποδοχών τους.

ΥΓ  Όταν ο συνταξιούχος πληρώνει - υποχρεωτικά / εξαναγκαστικά φόρους δυσβάσταχτους, αλλά και φόρους ... αλληλεγγύης, για να βοηθήσει την Πατρίδα του δεν θα πρέπει όλοι - ανεξαιρέτως οι πατριώτες να πράξουν το πατριωτικό τους καθήκον;