Ο Τσίπρας απομάκρυνε το Μαντά από Γραμματέα της ΚΟ Σύριζα

Γράφει ο Φέλιξ

Στην απομάκρυνση του Γραμματέα της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτή Χρήστου Μαντά προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας. Η πρόταση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έγινε ομόφωνα δεκτή και έτσι τη θέση του βουλευτή Ιωαννίνων πήρε η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

Η απομάκρυνση του Μαντά...
, ο οποίος θεωρούνταν... και πάλι βέβαιος για τη θέση, απ ό,τι φαίνεται είναι μια προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα. Ο ίδιος ο Μαντάς απέδωσε μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα την απομάκρυνσή του σε "γνωστά δημοσιεύματα και κύκλους".

Τον Μάιο του 2015, το koutipandoras.gr είχε δημοσιεύσει ρεπορτάζ  (δείτε εδώ http://www.koutipandoras.gr/article/140609/ehei-o-syriza-mpaltako) με πηγές μέλη της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο βουλευτές του κόμματος απέδιδαν στο Χρήστο Μαντά την προσπάθεια να ελέγξει την Κ.Ο και το έργο της. Σύμφωνα με όσα έλεγαν οι βουλευτές,ο Γραμματέας της Κ.Ο λειτουργούσε με υπερεξουσίες που δεν του έδινε ο κανονισμός της Βουλής φτάνοντας σε σημείο μάλιστα να εμποδίζει βουλευτές να καταθέτουν ερωτήσεις στη Βουλή. Σε μία από τις περιπτώσεις, ο Χρ. Μαντάς προσπάθησε να εμποδίσει βουλευτές να καταθέσουν ερώτηση που αφορούσε αποκαλύψεις του HOT DOC για περίεργη συμπεριφορά της Δικαιοσύνης σε δικογραφίες που αφορούσαν τον επιχειρηματία Αντρέα Βγενόπουλο.

Ο Χρήστος Μαντάς όχι μόνο δεν απάντησε για την ουσία όσων έγραφε το koutipandoras.gr, αλλά προσπάθησε να εμφανίσει το ρεπορτάζ ως ανυπόστατο ψέμα ανώνυμου κονδυλοφόρου.

Στη συνέχεια, εστάλη στον Τύπο ανακοίνωση του Προεδρείου της Κ.Ο του Σύριζα που χαρακτήριζε αήθη την επίθεση στον Χρήστο Μαντά, αλλά απ ό,τι αποκαλύφθηκε, το Προεδρείο της Κ.Ο δεν είχε ποτέ αποφασίσει για να δημοσιευθεί μια τέτοια ανακοίνωση. Κάποιοι δηλαδή είχαν χρησιμοποιήσει τα όργανα του κόμματος για να επιτεθούν σε δημοσιογράφους που έκαναν απλώς ρεπορτάζ και δημοσιογραφική κριτική.

Ο Χρήστος Μαντάς χρησιμοποίησε και τη συχνότητα του ραδιοφώνου του ΣΥΡΙΖΑ "Στο Κόκκινο 105,5" για να ταυτίσει τις επιθέσεις που δεχόταν εκείνη την περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ με την άσκηση κριτικής στο πρόσωπό του.

Η απόφαση του Τσίπρα για νέο Γραμματέα της Κ.Ο., συνδέεται εμφανώς με την απόφασή του για μια πιο στενή σχέση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα και αναδιάρθρωση των κομματικών και κοινοβουλευτικών οργάνων προκειμένου αυτά να εξυπηρετούν την κοινωνία και όχι τους εσωκομματικούς συσχετισμούς.