Διέλυσε με πεντάρα την Ντιναμό Ζάγκρεμπ η Μπάγερν

Μια καλή προπόνηση αποτέλεσε για την Μπάγερν η αναμέτρηση με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Οι Κροάτες αποτέλεσαν χαμηλό εμπόδιο για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα με τα τρία πρώτα γκολ, ν’ αποτελούν…ευγενική χορηγία του πορτιέρο…

Εντουάρντο τα δύο και ένα του Μπένκοβιτς. Ο Λεβαντόφσκι έκανε χατ-τρικ 22’, 28’ &55’ ο Ντάγκλας Κόστα στο 14’ και ο Γκέτσε στο 25’ τα τέσσερα γκολ του πρώτου μέρους κι έτσι η Μπάγερν έκανε το δύο στα δύο στον 6ο όμιλο.
Η 2η αγωνιστική στον 6ο όμιλο:
Άρσεναλ – Ολυμπιακός 2-3
Μπάγερν – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5-0
Η βαθμολογία
Μπάγερν 6 7-0
Ολυμπιακός 3 3-5
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3 2-6
Άρσεναλ 2-5
Επόμενη αγωνιστική:
Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Ολυμπιακός
Άρσεναλ – Μπάγερν
Το ματς
Οι Βαυαροί επιχείρησαν τις πρώτες τους απειλητικές προσπάθειες στο 5’ με τον Τιάγκο και στο 12’ με τον Λεφαντόφσκι, αλλά ο Εντουάρντο, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα. Τελικά ήρθε το 14ο λεπτό, για ν’ ανοίξουν το σκορ οι Γερμανοί. Ο Ντάγκλας Κόστα πήρε την μπάλα από αριστερά, έφτασε μέσα στην περιοχή και με ένα σουτ από δύσκολη γωνία, νίκησε τον Εντουάρντο που αιφνιδιάστηκε (έχει σαφή ευθύνη στο γκολ αφού το δέχεται στην κλειστή του γωνία) και έτσι ο Βραζιλιάνος άνοιξε το σκορ, για την γηπεδούχο.
Στο 22ο λεπτό, ο Μπένκοβιτς, προσπαθώντας σε ένα γύρισμα να κάνει κοντρόλ με το κεφάλι, έχασε την ισορροπία του, σωριάστηκε κάτω, δίνοντας την ευκαιρία στον Τιάγκο να κλέψει και να απλά να δώσει έτοιμο γκολ στον Λεβαντόφσκι για το 2-0. Νέα τραγική στιγμή για την Ντιναμό το 3ο γκολ της Μπάγερν στο 25ο λεπτό, όταν ο Γκέτσε αλλάζει την μπάλα με τον Κομάν, ο πρώτος σουτάρει όχι με τον καλύτερο τρόπο, αλλά ο Εντουάρντο αιφνιδιάζεται, προσπαθεί ν’ αποκρούσει με το ένα χέρι, ενώ η μπάλα πήγαινε πάνω του και την στέλνει στα δίχτυα για το 3-0. Στο 28’ από εκτέλεση κόρνερ του Ντάγκλας Κόστα, η μπάλα αναπηδά μια φορά στην περιοχή και ο Λεβαντόφσκι στέλνει την μπάλα να βρει στο δοκάρι και μετά να σκάσει μέσα από τη γραμμή για το 4-0. Κάπου εκεί οι Βαυαροί έριξαν τον ρυθμό τους, και το ημίχρονο έληξε με το σκορ που διαμορφώθηκε στο 28ο λεπτό.
Με την έναρξη του β’ μέρους η Μπάγερν έφτασε στο 5ο της γκολ με τον Λεβαντόφσκι να κάνει χατ-τρικ με έναν συνδυασμό όπου κρύφτηκε η μπάλα από τους Ντάγκλας Κόστα, Τιάγκο και με τελικό παραλήπτη τον Πολωνό στράικερ που με ωραία περιστροφή και σκαφτό πλασέ, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-0, στο 55’. Η Μπάγερν συνέχισε να χάνει ευκαιρίες, με τον Γκέτσε να έχει σουτ στο δοκάρι στο 74’
Σε αναμετρήσεις για την 2η αγωνιστική του Champions League σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:
5ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπαρτσελόνα – Λεβερκούζεν  2-1
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ – Ρόμα      3-2
6ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπάγερν – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5-0
Αρσεναλ – Ολυμπιακός       2-3
7ος ΟΜΙΛΟΣ
Μακάμπι Τ.Αβίβ – Ντ.Κιέβου 0-2
Πόρτο – Τσέλσι             2-1
8ος ΟΜΙΛΟΣ
Λιόν – Βαλένθια            0-1
Ζενίτ Αγ.Πετρ. – Γάνδη     2-1
Αύριο διεξάγονται οι αγώνες:
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Σαχτάρ Ντόνετσκ – Παρί Σ.Ζ.
Μάλμε – Ρεάλ Μαδρίτης
2ος ΟΜΙΛΟΣ
Μάντσεστερ Γ. – Βόλφσμπουργκ
ΤΣΣΚΑ Σόφιας – Αϊντχόφεν
3ος ΟΜΙΛΟΣ
Αστάνα – Γαλατασαράι
Ατλέτικο Μαδρ. – Μπενφίκα
4ος ΟΜΙΛΟΣ
Γκλάντμπαχ – Μάντσεστερ Σίτι
Γιουβέντους – Σεβίλη
Πηγή: sport-fm.gr