Πράσινη κάρτα στους αγώνες ποδοσφαίρου της Ιταλίας

Μετά από την κίτρινη και την κόκκινη κάρτα, στους ποδοσφαιρικούς αγώνες θα υπάρχουν πλέον και οι πράσινες κάρτες.
Αυτό αποφάσισαν οι ιθύνοντες της Serie B, της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας του ιταλικού πρωταθλήματος, η οποία θα επιβραβεύει όλες τις κινήσεις στο πλαίσιο του "ευ αγωνίζεσθαι" από τους ποδοσφαιριστές....


Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα "Stampa", το πείραμα θα αρχίσει στην 3η ή 4η αγωνιστική (18 ή 22 Σεπτεμβρίου), όταν ξεπεραστού να και τα πάσης φύσεως οργανωτικά προβλήματα, με τους διαιτητές, πάντως, να ήδη έχουν προσθέσει την κάρτα στο τσεπάκι των στολών τους.

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, η συγκεκριμένη κάρτα θα αποτελεί ένα είδος επιβράβευσης προς παίκτες που πετούν την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου όταν υπάρχει τραυματίας αντίπαλος, για παίκτες που αναλαμβάνουν την ευθύνη της παράβασης σε μία αμφισβητούμενη φάση και γενικότερα σε παίκτες που τηρούν το fair play.

Η συγκεκριμένη τακτική εφαρμόζεται σε πειραματικό στάδιο ήδη στα πρωταθλήματα νέων της χώρας, ωστόσο τώρα έφτασε η ώρα να προβιβαστεί και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Όσο για το κίνητρο να δεχθεί κανείς πράσινη κάρτα, προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι επίσημο, ωστόσο οι άνθρωποι της ιταλικής λίγκας σκέφτονται κάποιο έπαθλο για την ομάδα ή τον παίκτη με τις περισσότερες τέτοιου είδους κάρτες.

nooz.gr