Ο Τσίπρας «απειλεί να αυτοκτονήσει» στο εξώφυλλο της Handelsblatt

Ο Τσίπρας «απειλεί να αυτοκτονήσει»  στο εξώφυλλο της Handelsblatt - MediaΜε το πιστόλι στον κρόταφο παρουσιάζει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt τον έλληνα πρωθυπουργό στο εξώφυλλό της. Ο τίτλος του άρθρου είναι: «Χρήματα ή αυτοκτονώ».
Το άρθρο της Handelsblatt αναφέρεται στις ουρές των τραπεζών, στο «πάγωμα» του ELA από την ΕΚΤ και στην έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου....
, σημειώνοντας ότι αυτοί είναι οι τρεις λόγοι που οδηγούν τον Αλέξη Τσίπρα να βάλει το περίστροφο στον κρόταφο και να λέει «Χρήματα ή αυτοκτονώ».

Στο άρθρο υπό τον τίτλο «Απόπειρα Εκβιασμού», όπως χαρακτηρίζουν οι συντάκτες της εφημερίδας τη διαπραγματευτική τακτική της ελληνικής κυβέρνησης, επισημαίνεται ότι «το μεγάλο φινάλε της τραγωδίας» έρχεται την Κυριακή, όταν ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει για το αν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει μέλος της νομισματικής ένωσης ή όχι.

Η Handelsblatt κάνει λόγο για διπλό παιγνίδι του Τσίπρα εδώ και μήνες, ο οποίος εμφανίζεται -σύμφωνα με την εφημερίδα- εμφανίζεται να λέει διαφορετικά πράγματα σε εσωτερικό και εξωτερικό. Η Handelsblatt σημειώνει ότι στο εξωτερικό επιδεικνύει διάθεση συμβιβασμού, ενώ εντός των τειχών «ξεσηκώνει τους πολίτες εναντίον των Βρυξελλών, του ΔΝΤ και της Γερμανίας».