Σαββίδης: Ο ΠΑΟΚ δεν αγοράζει παιχνίδια

Σαββίδης: Ο ΠΑΟΚ δεν αγοράζει παιχνίδια Αυστηρός κι... ευθύβολος ήταν ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ 3 τονίζοντας ότι ναι μεν θα δώσει χρήματα στο σύλλογο, αλλά δεν θέλει να τα... πετάει στη θάλασσα! Φυσικά, μίλησε και για τη σχέση του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Χαρακτήρισε φίλο του τον Δημήτρη Μελισσανίδη και ξεκαθάρισε σε ποια..
. περίπτωση θα γίνει εχθρός του, ενώ εξήγησε τι συνέβη και με τον Αγγελο Αναστασιάδη... 

Οσα δήλωσε ο κ. Σαββίδης στην ΕΡΤ 3

Για τον φετινό ΠΑΟΚ και τις μετεγγραφές:
 «Δεν υπάρχει πρόβλημα χρηματοδότησης. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να πάμε στην παραλία και να πετάμε τα λεφτά μας στη θάλασσα. Ο ΠΑΟΚ είναι τέτοια ομάδα που δεν μπορούμε να σκεφτούμε ότι ο πιο υψηλού επιπέδου παίκτης μπορεί να βρει τον εαυτό του εδώ. Υπάρχουν παίκτες με προσωπικότητα τους οποίους θα μπορούσαμε να τους φέρουμε εδώ, αλλά δεν θα μπορούσαν να κατανοήσουν την ποιότητα του ΠΑΟΚ».

Για το ξεκίνημα και την περσινή σεζόν: 
«Στην Ευρώπη έχω στεναχωρηθεί με το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Και με τον τελευταίο μήνα της προηγούμενης σεζόν. Όμως δεν μπορείς να κοιμηθείς ένας άνθρωπος και να ξυπνήσεις άλλος».

Για τους φετινούς στόχους της ομάδας: «Οι στόχοι μας φέτος; Είμαι πάντα του μάξιμουμ άνθρωπος. Θα είμαστε αυστηροί και σκληροί. Δεν θα επιτρέψω σε κανένα να συμπεριφέρεται όπως συμπεριφερόταν και θα σκέφτονται στον εφιάλτη τους ότι θα μπορούν να επιτρέψουν απαράδεκτες συμπεριφορές απέναντι στον ΠΑΟΚ».

Για τον Άγγελο Αναστασιάδη: «Η Ελλάδα είναι μία ενδιαφέρουσα χώρα. Ο δημοσιογράφος ξυπνάει το πρωί και σκέφτεται, τι να γράψω; Γράφει ότι του έρχεται στο κεφάλι και μερικές φορές μαθαίνω από αυτόν που είμαι, τι σκέφτομαι, τι κάνω. Κι αυτό μερικές φορές είναι αστείο. Για παράδειγμα πέρσι εγώ απαιτούσα: αγοράστε παίκτες, κάντε μεταγραφές. Ο Αναστασιάδης έλεγε: ‘’Εγώ δεν χρειάζομαι ποδοσφαιριστές. Εγώ έχω καλή ομάδα. Τα παλικάρια (σ.σ. το είπε στα ελληνικά)’’. Κι εγώ του έλεγα: ‘’Δεν βλέπω να έχουμε άμυνα’’. ‘’Η Παναγία θα είναι η άμυνά μας’’ μου έλεγε. Πρέπει να σας πω ότι δεν έχω στεναχώριες και λύπη. Αυτός ο άνθρωπος είναι πολύ πιστός ΠΑΟΚτσής. Το λάθος μου ήταν ότι εγώ πίστεψα πως θα μπορούσα να τον ανεβάσω στον θρόνο του ΠΑΟΚ, ενώ αυτός δεν κατάλαβε ότι αυτή ήταν η φάση».

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: 
«Το ελληνικό ποδόσφαιρο δίνει το έναυσμα για αρχή και καθαρές δραστηριότητες. Αν παρόμοιες απαραδέκτες συμπεριφορές συνεχιστούν, τότε ποιο το νόημα να πάρουμε ακριβούς παίκτες. Εγώ πάντα αναρωτιέμαι και θα θυμάμαι το Ολυμπιακός-Βέροια. Είχα μεγάλη έκπληξη τότε. Οι άνθρωποι πριν το παιχνίδι έλεγαν ότι είτε θα γίνει αυτό, είτε θα διώξουμε όλους τους ποδοσφιαριστές. Ακατανότητα πράγματα. Υπήρξαν διαιτητές στα δικά μας παιχνίδια, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του αγώνα έλεγαν σε παίκτες μας ‘’ή θα κλείσετε το στόμα σας, είτε θα τελειώσετε το ματς με επτά παίκτες’’».

Επειτα εξαπέλυσε επίθεση στον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Ο εισαγγελέας λέει ένα πράγμα. Ο ανακριτής το ίδιο. Όλοι το λένε και παρ’ όλ’ αυτά δημιουργείται η αίσθηση ότι ο Ολυμπιακός είναι το τρένο,που προχωράει χωρίς φρένα. Δεν θέλω να λύσω τα προβλήματα με τις ελληνικές μεθόδους. Έτσι όπως το κάνανε οι αθηναϊκές ομάδες. Δεν μας εκφράζει. Μόλις ξεκινάει το πρωτάθλημα, σχεδόν 30 βαθμοί είναι ήδη στην τσέπη του. Πως είναι επιτρεπτό σε κάθε ομάδα να υπάρχουν δανεικοί παίκτες. Εμείς και ζητάμε και απαιτούμε να προσέξουν αυτό το σημείο. Καταστρέφει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ δεν αγόρασε τα παιχνίφδια και στο γήπεδο δεν ξεγελάμε τον κόσμο. Αν μπορέσαμε να κερδίσουμε το κάναμε. Αν όχι ντρεπόμαστε.
Δημιουγείται η εντύπωση ότι όλα γίνονται με σενάριο. Ξέρουν το σκορ, ποιος θα βάλει γκολ,. ποιος θα πέσει, ποιος θα χτυπήσει το χέρι κ.α. Ειλικρινά ελπίζω ότι αυτή η χρονιά θα είναι διαφορετική».

Για τον Δημήτρη Μελισσανίδη: «Ο Δημήτρης είναι φίλος μου. Αλλά με την ΑΕΚ εμείς θα παλέψουμε και θα το δείτε. Εγώ πάντα ξεχωρίζω κι αν ο Μελισσανίδης θελήσει να γίνει Μαρινάκης θα σταματήσει να είναι φίλος μου. Είπαμε μαζί θα εξυψώσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτά που γίνονται είναι ντροπή. Είναι λυπηρό. Μόνο με σκληρό και αυστηρό ανταγωνισμό θα πετύχουμε πράγματα. Και είναι σημαντικό και καλό ότι εμφανίζονται δυνατοί άνθρωποι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οταν θα υπάρξουν 5-6 πολύ δυνατές ομάδες, τότε το ποδόσφαιρο θα είναι καλύτερο».

Για την επίσκεψη του Τσίπρα στη Ρωσία και την ελληνική κυβέρνηση: «Εγώ ήθελα να τον υποδεχθούν σαν δικό τους άνθρωπο κι έτσι ακριβώς έγινε. Οχι επειδή είναι καλός ή κακός. Αλλά επειδή αυτός αντιπροσωπεύει την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Δε νομίζω ότι πρέπει να αξιολογήσω την κυβέρνηση. Αυτό είναι κάτι που το κάνει ο λαός. Αλλά εγώ πάντα θα συνεχίσω να κάνω ό,τι περνάει από τα χέρι μου, ώστε ο Τσίπρας να αισθάνεται καλά όταν πηγαίνει στην Ρωσία».