Έξι στους δέκα Έλληνες λένε στον Τσίπρα: "Αλέξη, μην υποχωρήσεις" (δείτε διαγράμματα)

ΤσίπραςΗ δημοσκόπηση της Public Issue περιλαμβάνει κι άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία, πέρα από τη συντριπτική διαφορά υπέρ ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου. Ο Αλέξης Τσίπρας κρίνεται καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό 62%, όταν ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 20%, ποσοστό 15% συγκεντρώνει «κανένας» και ποσοστό 3% είναι χωρίς γνώμη....


Στο ερώτημα ποια είναι η «καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα», οι πολίτες απαντούν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.... σε ποσοστό 52%, κυβέρνηση της Ν.Δ. σε ποσοστό 17%, καμία από τις δύο σε ποσοστό 28%, ενώ χωρίς γνώμη δηλώνει το 4%.

Την ίδια ώρα, το 65% τάσσεται υπέρ δημοψηφίσματος για το ευρώ, το 31% κατά και ποσοστό 5% είναι χωρίς γνώμη. Το 90% δηλώνει επίσης ότι μάλλον δεν χρειάζεται να γίνουν εκλογές και το 9% ότι μάλλον χρειάζεται.

Όσον αφορά τη στάση της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση, το 62% δηλώνει ότι δεν πρέπει να υποχωρήσει και το 34% να υποχωρήσει.
Υπενθυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου συγκεντρώνει 47,5% έναντι μόλις 19,5% της Νέας Δημοκρατίας. Έπονται Χρυσή Αυγή και Ποτάμι από 6,5%, ΚΚΕ με 5,5%, ΠΑΣΟΚ 4,5% και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4%.

Διάγραμμα