Αν η eurovision είναι πανηγυράκι τότε δεν είμαστε ουτε για τα πανηγύρια

vathmoiΑν η eurovision είναι πανηγυράκι τότε δεν είμαστε ουτε για τα πανηγύρια

Γράφει η kalinda

Σε παταγώδη αποτυχία οδηγήθηκε η Ελλάδα στο διαγωνισμό της eurovision, την ψήφισαν μόλις 3 χώρες απο τις 40 που ψήσισαν. Στον τελικό πήραν μέρος 27 χώρες αλλά ψηφίζουν ολες και οσες κόπηκαν απο τον τελικό....



vathmoi
βαθμοι
Μια ιστορία που θυμίζει τη δεκαετία του 80 οταν η πασοκική ΕΡΤ αδιαφορούσε πλήρως για την διεθνή εικόνα της χώρας στέλνοντας στη eurovision όποιον είχε τραγουδήσει στα γευματα του Ανδρέα Παπανδρέου και για να καλύψει την αποτυχία της την επόμενη ημέρα σκαρφίστηκε τον χαρακτηρισμό πανηγυράκι για τον διαγωνισμό και γαλούχησε την Ελληνική κοινωνία για δεκαετίες να τον βλέπει και αυτή σαν πανηγυράκι.
Η επιλογή του τραγουδιού έγινε με ψηφοφορία απο τον κόσμο αλλά έγινε ανάμεσα σε τραγούδια που είχε επιλέξει η διοικηση της ΝΕΡΙΤ και την ευθύνη για την πορεία της αποστολής στην Αυστρία είχε η νέα διοικηση της ΕΡΤ του Τσακνή και του Λάμπη Ταγματάρχη.
Μάλιστα λίγες μέρες πριν η εκπρόσωπος της Ελλάδας Μαρία Έλενα Κυριάκου είχε εκφράσει δημόσια τα παράπονα της για το θαψιμο της Ελληνικής αποστολής λεγοντας πως η Ελληνική κυβερνηση δεν ηθελε να κερδίσει η Ελλάδα στη Eurovision





Σε μια εποχή που η χώρα δίνει μαχες για να επιβιώσει ο καλός χειρισμός της παρουσία μας στο διαγωνισμό της eurovision θα μπορούσε να ήταν ένα ακόμα οπλο στην προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας μας στο εξωτερικό και στην προβολή της. Αλλά βεβαια η eurovision ειναι ενα πανηγυράκι και η χώρα ειναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα, ισως για κανενα φεστιβαλ στη χωρα των Ζουλού.