Σκουρλέτης: «Τη Δευτέρα η νομοθετική ρύθμιση για κατώτατο μισθό - συμβάσεις»

Τη Δευτέρα, 20 Απριλίου, θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, σε δυο δόσεις, καθώς και για τις συλλογικές συμβάσεις. Αυτό γνωστοποίησε μιλώντας την Παρασκευή στον ΑΝΤ1  ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πάνος Σκουρλέτης.


Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Σκουρλέτης επιβεβαίωσε την κυβερνητική απόφαση   να καταργηθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα ασφαλιστικά Ταμεία, ώστε να αποφευχθούν περικοπές στις επικουρικές συντάξεις.

Μιλώντας για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ο υπουργός Εργασίας διερωτήθηκε, ρητορικά:  «Τι δημοσιονομικό κόστος έχει το αν θα υπάρχουν ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις στη χώρα μας, όταν αυτό είναι στον πυρήνα του ευρωπαϊκού κεκτημένου;».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, σχολίασε: «Φανταστείτε να μιλάς για ομαδικές απολύσεις στην Ελλάδα, που είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία».

Ερωτηθείς για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές  και για τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης, ο κ. Σκουρλέτης παρέπεμψε στη δήλωση του πρωθυπουργού, την Πέμπτη στο Reuters. «Αποκαθιστά τα πράγματα όπως πραγματικά είναι, χωρίς καμία διάθεση ωραιοποίησης», είπε για τη δήλωση Τσίπρα ο υπουργός Εργασίας.

«Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε τη στάση των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπου ουσιαστικά είχαν εκχωρήσει το αυτονόητο δικαίωμά τους, είχαν αδιαφορήσει για την εντολή που είχαν λάβει από το ελληνικό λαό να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους», ανέφερε και πρόβλεψε ότι θα υπάρξει τελικά συμφωνία.

«Δεν θα πάρουν την ευθύνη να διαλύσουν την Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά ο κ Σκουρλέτης και διαβεβαίωσε:  «Συμφωνία που θα φτωχοποιεί τον λαό δεν πρόκειται να υπάρξει». Πρόσθεσε τέλος πως η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προσφύγει σε εκλογές ή δημοψήφισμα.