Με οδοιπορικό στο λαό απαντά ο Α.Σαμαράς στην "εσωκομματική κινητικότητα"

ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ....

Με "οδοιπορικό στο λαό", πολιτική πρακτική του Μάο Τσε Τούνγκ, απαντά η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας στην εσωκομματική κινητικότητα, με αιχμή του δόρατος τη σύγκληση έκτακτου συνεδρίου.

Τη συζήτηση άνοιξε εκ νέου χθες η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας...
, Ντόρα Μπακογιάννη, αφήνοντας ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο να διεκδικήσει η ίδια την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαντώντας σε προσωπικό επίπεδο: "θα κάνω ό, τι χρειαστεί".

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η κ. Μπακογιάννη αποκάλυψε πως οι διεργασίες στο εσωτερικό της "γαλάζιας" παράταξης κορυφώνονται, καθώς πληθαίνουν τις τελευταίες ημέρες (σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη) οι συναντήσεις μεταξύ βουλευτών και κομματικών στελεχών, προκειμένου να εξεταστούν οι δυνατότητες διεξαγωγής ενός έκτακτου συνεδρίου.

Κοινή πεποίθηση των "γαλάζιων" στελεχών που τάσσονται υπέρ αυτής της άποψης είναι το γεγονός ότι η αδράνεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης λειτουργεί ενισχυτικά προς την κυβέρνηση "ελλείψει ισχυρής αντιπολίτευσης", ενώ "δεν μας ακούνε" σχολιάζουν χαρακτηριστικά μεταξύ τους βουλευτές, αποτιμώντας την απήχηση της αντιπολιτευτικής τους στρατηγικής αφενός στην κομματική τους βάση και αφετέρου στην ελληνική κοινωνία.

Υπό αυτό το πρίσμα, δεν είναι λίγοι οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που προειδοποιούν αναφορικά με το ενδεχόμενο "να γίνουμε ΠΑΣΟΚ" (τελευταίος ο βουλευτής, Μάξιμος Χαρακόπουλος σε συνέντευξή του), διαβλέποντας την πιθανότητα να εκληφθεί η ΝΔ ως πολιτικά παρωχημένο κόμμα.

Με αυτά τα δεδομένα, δεν αποκλείεται ο "γαλάζιος" προβληματισμός να καταγραφεί σε ένα "προγραμματικό κείμενο " το επόμενο διάστημα και ανάλογα από τις πολιτικές εξελίξεις, ενώ στο πίσω μέρος του μυαλού αρκετών στελεχών υπάρχει και το άρθρο 11 του "γαλάζιου" καταστατικού, στο οποίο προβλέπονται διαδικασίες αμφισβήτησης Προέδρου.

Στο μεσοδιάστημα και με το θέμα αλλαγής ηγεσίας να θεωρείται λήξαν για την ηγετική ομάδα της ΝΔ, θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι νομαρχιακές Συνδιασκέψεις ( μία ανά εβδομάδα) επιτρέποντας στον Πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά να αναθερμαίνει τη σχέση του με τον κατά τόπους κομματικό μηχανισμό, κορυφώνοντας την πορεία του προς το "γαλάζιο" λαό στα μέσα Ιουλίου, στην Αθήνα, οπότε και θα λάβει χώρα η Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος.