ΤΟ 'ΔΙΚΑΙΩΜΑ' ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΛΑΘΟΣ

της Όλγας και Τάνυας Γεριτσίδου

Διεκδικεί ο Σαμαράς, όπως μας είπε στην ομιλία του στην Λάρισσα στις 3-1-2015, το δικαίωμα του στο να κάνει λάθη ! Και το διεκδικεί μας λέει αυτό διότι, πάντα σύμφωνα με ό,τι μας είπε, εργάζεται. Δηλαδή, το σκεπτικό του είναι το εξής : επειδή κατά το δικό του θολό νου θεωρεί ότι εργάζεται δικαιολογεί και μάλιστα απαιτεί να του αναγνωρισθεί το δικαίωμα να κάνει λάθη. Πώς όμως να τα κάνει ; Να τα κάνει αυτός, να τα πληρώνουμε εμείς (δηλαδή, εμείς ο Ελληνικός Λαός) ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ, και να μην υποστεί ουδεμία συνέπεια για τα λάθη αυτά .......

αλλά αντιθέτως να συνεχίσει να κάνει λάθη με τον ίδιο τρόπο.

Δηλαδή, αυτό που θέλει ο ανεπάγγελτος γαλαζοαίματος παρανοϊκός Σαμαράς είναι να συνεχίσει να καίει το βιός μας μετά της μουσικής του χειροκροτήματος των καιομένων και κατεστραμμένων Ελλήνων.

Έχουμε πει πολλές φορές ότι το λάθος σαν έννοια είναι απαραίτητο και αναπόσπαστο μέρος τόσο της μάθησης όσο και της ζωής, διότι αποτελεί την βάση επί της οποίας χτίζεται η πείρα μας και βελτιωνόμαστε ως άτομα. Γιατί όμως έχει το λάθος αυτή την ιδιότητα ; Διότι επωμιζόμαστε και βιώνουμε τις ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ του λάθους αυτού, και το ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ. Δηλαδή, η μια και μόνη αξία του λάθους είναι ότι σφραγίζει στην συνείδηση μας μέσω των συνεπειών που επιφέρει το γιατί είναι λάθος και γιατί θα πρέπει να αποφευχθεί δια παντός στο μέλλον, και έτσι γινόμαστε καλύτεροι και κυρίως έμπειροι.

Τί διεκδικεί λοιπόν ο κακομαθημένος γόνος της δυναστείας των Μπενάκη ;

Την δυνατότητα να κάνει λάθη αυτός, να τα πληρώνει άλλος και αυτόν να τον χαϊδεύουν και να τον επιβραβεύουν και να του λένε συνέχισε. Δηλαδή, διεκδικεί την ασυδοσία και την τεράστια απονιά και ασυνείδητη καταστροφικότητα που διακρίνει τους αριστοκράτες δυνάστες των Λαών και καμμία πρόθεση δεν έχει ως φυσιολογικός άνθρωπος να καλυτερεύσει, ή καν να επωμισθεί τα ίδια βάρη και να αντιμετωπίσει τις ίδιες καταστάσεις με τους υπόλοιπους Έλληνες, θέτοντας στον εαυτό του το ίδιο απάνθρωπο καθεστώς στο οποίο έχουμε ζήσει και επιβιώνουμε ακόμα όλοι οι Έλληνες : δηλαδή στο παραμικρό λάθος, παρατυπία, παράλειψη ή αδυναμία οι συνέπειες και η τιμωρία που αντιμετωπίζουμε από τους κρατικούς φορείς είναι τεράστιες, αμείλικτες και αδυσώπητες.

Αυτό λέγεται ύβρις και νομοτελειακά τιμωρείται με την μεγίστη αυστηρότητα. Στην Ιστορία άνθρωποι σε τρανότερες θέσεις από τον Σαμαρά που μάλιστα είχαν και την επί πλέον εξασφάλιση του 'ελέω θεού', για αυτήν την τεράστια ασυδοσία λαθών με απαίτηση ελλείψεως συνεπειών και μεταμέλειας έχασαν όχι μόνο τις θέσεις αυτές αλλά και το κεφάλι τους με το οποίο πλήρωσαν την τοποθέτηση τους αυτή, παίρνοντας πολλές φορές μαζί τους και όλο τους το σόι ή την τάξη.

Μας ζητά λοιπόν ο Σαμαράς να τον συμπεριλάβουμε στην διαβόητη ομάδα της οποίας μέλη είναι ο Νέρωνας, η Αντουανέττα, ο Λουδοβίκος, ο Κάρολος Α΄ της Αγγλίας, ο τσάρος Νικόλαος, ο Μουσσολίνι, ο Χίτλερ, ο Τσαουσέσκου, και πολλοί άλλοι. Που όλοι τους διεκδίκησαν το 'δικαίωμα' στο λάθος άνευ συνεπειών και βεβαίως όλοι πλήρωσαν μπαμ και κάτω όλα τα λάθη με τον θάνατο τους και το τέλος της εποχής που αντιπροσώπευαν.

Αλλά, όπως κάθε αριστοκράτης της συνομοταξίας αυτής, ούτε και ο Σαμαράς είναι σε θέση να καταλάβει τί διεκδίκησε στην Λάρισσα στις 3 Ιανουαρίου 2015.